S češnjakom je ili ga obožavaš ili ga ne podnosiš, za sve ljubitelje donosimo recept za predivnu juhu od češnjaka. Dobrobiti češnjaka za naš organizam su bezbrojne i pozitivno djeluje na izgradnju imuniteta. Sadrži bjelančevine, masti, vlakna, natriji, kalij, magneziji, kalciji, fosfor, sumpor, željezo i vitamine C, E, B1, B2 i B3, još ga nazivaju i prirodni antibiotik. Puno je razloga za probati juhu od češnjaka, a u kombinaciji s lješnjacima prav
Sastojci potrebni za 4 osobe:
- 4 žlice maslinovog ulja
- 4 glavica češnjaka
- 4 žlice lješnjaka
- 4 žlice pirovog brašna
- 1 litre povrtnog temeljca
- 200 ml veganskog vrhnja
- 2 lovorova lista
- 2 grančice ružmarina
- sok jednog limuna
- sol, papar po želji
Upute:
1. Zagrijte pećnicu 180 °C
2. Manju posudu premažite maslinovim uljem i odrežite vrhove i stavite u posudu s prerezanom stranom prema dolje. Pecite 35 minuta. Istisnite češnjak s vilicom iz ljuske.
3. U isto vrijeme stavite lješnjake u drugu posudu i pecite ih 10 minuta dok ne porumene. Kad se ohlade stavite u kuhinjsku krpu i skinite ljuske. Lješnjake grubo nasjeckajte sa Bamix procesorom.
4. Ostatak ulja zagrijte u tavi i umiješajte brašno i kratko pirjajte. Ulijte temeljac i vrhnje, dodajte lovorov list i ružmarin i zakuhajte. Umiješajte češnjak i kuhajte na srednjoj vatri 10 minuta. Uklonite lovorov list i ružmarin.
5. Izmiksajte smjesu s Bamix štapnim mikserom i začinite po želji.
Poslužite juhu od češnjaka u tanjure ili zdjele pospite malo maslinovog ulja i obilno lješnjake.
Dobar tek!
Recept je preuzet s bamix.com .