Trenutno pregledavate Gluten free krekeri 

Gluten free krekeri 

image_pdfimage_print
Gluten free krekeri za sve koji vole hrskavo. Krekeri su odličan izbor za brzu užinu, doručak ili druženje s prijateljima. Možete ih poslužiti sa omiljenim umakom ili ih jesti same, jednako su ukusni.  
 
Sastojci:
  •  1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  •  120 ml vode
  • 105 g bademovog brašna
  • 150 g rižinog brašna
  • 35 g sjemenki sezama
  • 20 g lanenog brašna
  • 1½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice morske soli
  • 35 g mješavine začina po želji
 
Upute:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Pomiješajte ulje i vodu u maloj posudi i ostavite sa strane.
2. Stavite bademovo brašno, rižino brašno, sjemenke sezama, laneno brašno, prašak za pecivo i morsku sol u radnu zdjelu za obradu hrane opremljenu višenamjenskom oštricom i pričvrstite poklopac. Pritisnite start i pustite da se obradi 10-15 sekundi.
3. Dok Vitamix radi, uklonite mali žlijeb za hranu i dodajte mješavinu vode i ulja kroz otvor za mali otvor. Ostavite da se obradi dodatnih 15 sekundi.
4. Izvadite tijesto na komad papira za pečenje i rukama napravite kuglu od tijesta. Kada je tijesto jednolično, stavite komad papira za pečenje na smjesu tijesta i razvaljajte ga na tanki pravokutnik. Nakon što je razvaljan ravnomjerno i tanko, uklonite gornji komad papira za pečenje i zarežite rezačem za pizzu. Stavite na lim za pečenje.
5. Premažite još vodom i sve pospite začinima. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta ili dok ne porumene. Izvadite iz pećnice i potpuno ohladite svoje gluten free krekere

 

 

Recept preuzet s vitamix.com 

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Kontakt
Traži
×
×

Košarica