Hit sladoled za ovo ljeto jer nikad dosta sladoleda! Šafran je intenzivne boje i okusa i divno se stapa s pistacijom.
Sastojci:
- 2 žlice šafrana
- 500 ml kokosovog mlijeka
- 20 ml vode
- 100 g pistacije
- 40 ml agavinog sirupa
Dodatno:
- 30 g paste od badema
- 20 g kokosovih pahuljica
Upute:
Otopite šafran u kipućoj vodi i ostavite da se namače oko 10 minuta. Sameljite jezgre pistacija u fini prah u bamix® procesoru. Zatim pomoću bamix® štapnog miksera pomiješajte sa šafranom, kokosovim mlijekom i agavinim sirupom dok ne postane kremaste teksture
Smjesu izlijte u kalup za zamrzavanje i ostavite u hladnjaku 2 do 3 sata, a najbolje preko noći. Poslužite s malo paste od badema i kokosa po želji.
Recept preuzet s bamix.com.