Trenutno pregledavate Sirova torta od borovnica

Sirova torta od borovnica

Sirova torta od borovnica je savršeni desert za bilo koju prigodu. Tako osvježavajuća i puna okusa bit će vam najbolji saveznik za ove ljetne dane. Najbolja stvar je što se ne peče i ne oduzima vam puno vremena za pripremu. Samo nemojte zaboravit namočiti indijske oraščiće najmanje 6 sati prije, najbolje preko noći.

Sastojci za podlogu:

  • 50 g sjemenka suncokreta
  • 80 g datulja
  • 3 žlice chia smjenki
  • 1 žličica cimeta
  • pola vanilin šećera

Sastojci za kremu:

  • 150 g indijskih oraščića
  • 1 limun
  • 60 g kokosovog ulja
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 200 g borovnica
  • 100 g borovnica za ukrašavanje

 

Upute za podlogu:

  1. Usitnite sjemenke suncokreta u Bamix procesoru. Sameljite datulje s Bamix štapnim mikserom i dodajte brašno od suncokretovih sjemenki, chia sjemenke, cimet, vanilin šećer i sve povežite Bamix štapnim mikserom.
  2. Koristite mali kalup za torte promjera 15 cm, stavite papir za pečenje pa smjesu rasporedite ravnomjerno i lagano pritisnite. Stavite u hladnjak.

Upute za kremu:

  1. Namočite indijske oraščiće najmanje 6 sati prije
  2. Operite i osušite limun, naribajte pola korice jednog limuna i iscijedite pola soka od jednog limuna.
  3. Isperite indijske oraščiće sa hladnom vodom i onda uzmite Bamix štapni mikser i sve zajedno izblendajte s 4-5 žlica vode, 1 žlicom soka od limuna, kokosovim uljem, javorovim sirupom, borovnicama i koricom od limuna.
  4. Kremu ravnomjerno rasporedite na podlogu i zagladite. Ostavite tortu najmanje 2 sata u zamrzivač.
  5. Prije konzumacije izvadite tortu iz zamrzivača najmanje 20 minuta da dođe na sobnu temperaturu. Ukrasite sa svježim borovnicama.

Uživajte u svakom zalogaju torte od borovnice!

×
×

Košarica