Trenutno pregledavate Doručak za uživanje ili Omlet s Gruyere sirom i vlascem

Doručak za uživanje ili Omlet s Gruyere sirom i vlascem

image_pdfimage_print

Ljeto mi je uvijek asocijacija na opušten doručak. Onako, da se počastim na rano jutro, da ne žurim, da polako sjednem, jedem i uz to srčem kavicu. Zato stiže jedan recept za doručak. Nemojte da vas prepadnu ove upute s guranjem, privlačenjem itd. Ovakva priprema jaja je brža od običnih jaja na oko, vjerujte, a ravnomjerno pečenje osiguravate upravo time što ćete jednu trećinu smjese odgurnuti, a ostatak privući. Da ne duljim, sve piše u uputama.
Malo o siru i vlascu. Gruyere sir je zapravo tvrdi sir zanimljivog okusa, savršene teksture za otapanje u toploj tavici. Vlasac je izvanredna biljka lukavog okusa (vuče na luk, jer li 😉 ). Kratko kuhanje u smjesi jaja, vode i maslaca otpušta dovoljnu količinu arome vlasca, a nema straha da će prevladati ostale okuse. Osim toga, ako nemate pri ruci svježeg vlasca, kao što ja nisam imala, možete koristiti suhu varijantu. Meni je pri ruci bio Sanin liofilizirani vlasac koji u kratkom roku povuče dio vlage iz hrane i konačno ne možete znati razliku između njega i svježeg vlasca.

Sve u svemu, izvrstan spoj jednostavnih namirnica iz pera Mary Berry, a iz moje tavice. 😉

Omlet s Gruyere sirom i vlascem

2 velika jaja
komad maslaca
15 g naribanog Gruyere sira
2 žlice nasjeckanog vlasca

  1. Razbijte jaja u zdjelu. Dodajte 2 žlice vode, malo soli i papra te zajedno sve zamutite vilicom. 
  2. Zagrijte tavicu dok ne postane jako vruća, dodajte maslac, a kad se zapjeni izlijte smjesu i tresite tavu dok se peče. 
  3. Pomoću špatule, pogurajte trećinu smjese prema sredini, a nepečeni dio smjese prema sebi. Ponovite sve u istom smjeru. Kada se dno ispeklo, a gornji dio još malo nepečen, pospite smjesu sirom i vlascem preko polovice. 
  4. Kad je smjesa gotovo pečena, raširite je prema rubovima i polovicu koja nije posuta vlascem presavijte preko one koja je. Zatim izvadite pečenu smjesu iz tavice na tanjur. 
  5. Poslužite odmah sa zelenom salatom ili svježom rajčicom.

 

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica