Trenutno pregledavate Recept za najmekanije božićno pecivo

    Recept za najmekanije božićno pecivo

    image_pdfimage_print
    Neodoljivo najmekanije božićno pecivo koje morate probati!
    Sastojci za tijesto:
    • 5 dl mlijeka50 g kvasca
    • 1 g šafrana
    • 1 žličica šećera
    • 200 g maslaca sobne temperature
    • 1 žličica soli
    • 2 dl šećera
    • 840 g pšeničnog brašna
     
    Sastojci za punjenje:
    • 200 g paste od badema
    • 100 g maslaca sobne temperature
    • 2 žlice šećera
    • 2 žličice vanilin šećera
     
    Dekoracija:
    • 1 jaje
    • 1 dl nasjeckanih badema
    • 60 g granuliranog šećera
     
    Upute:
    1. Zagrijte mlijeko na 37 stupnjeva.
    2. Izmrvite kvasac u zdjelu za tijesto i umiješajte mlijeko.
    3. Samljeti šafran sa 1 žličicom šećera u prahu, umiješati u tekućinu za tijesto.
    4. Dodajte maslac, sol, šećer i gotovo svo pšenično brašno, a malo ostavite za pečenje.
    5. Tijesto mijesite 10 minuta u Ankarsrum mikseru.
    6. Stavite poklopac za dizanje i ostavite da se diže dok se ne udvostruči, oko 40 minuta
    7. Dok se tijesto diže, naribajte masu od badema i pomiješajte s maslacem, šećerom i vanilin šećerom.
    8. Na malo pobrašnjenom stolu za pečenje razvaljajte tijesto u veliki pravokutnik, premažite nadjevom i preklopite dužu stranu uz dužu stranu.
    9. Izrežite trake od oko 2 cm. Uvijati i zavrnuti zajedno s krajem ispod punđe.
    10. Stavite kiflice na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite da se diže pokriveno krpom 30 minuta. Stavite pećnicu na 250 stupnjeva.
    11. Premažite razmućenim jajetom i pospite bademima i bisernim šećerom.
    12. Pecite u sredini pećnice 6-8 minuta dok kiflice ne porumene.
    13. Ostaviti da se ohladi na rešetki ispod krpe.
    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica