Trenutno pregledavate Recept za najmekanije božićno pecivo

Recept za najmekanije božićno pecivo

image_pdfimage_print
Neodoljivo najmekanije božićno pecivo koje morate probati!
Sastojci za tijesto:
  • 5 dl mlijeka50 g kvasca
  • 1 g šafrana
  • 1 žličica šećera
  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 1 žličica soli
  • 2 dl šećera
  • 840 g pšeničnog brašna
 
Sastojci za punjenje:
  • 200 g paste od badema
  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 2 žlice šećera
  • 2 žličice vanilin šećera
 
Dekoracija:
  • 1 jaje
  • 1 dl nasjeckanih badema
  • 60 g granuliranog šećera
 
Upute:
1. Zagrijte mlijeko na 37 stupnjeva.
2. Izmrvite kvasac u zdjelu za tijesto i umiješajte mlijeko.
3. Samljeti šafran sa 1 žličicom šećera u prahu, umiješati u tekućinu za tijesto.
4. Dodajte maslac, sol, šećer i gotovo svo pšenično brašno, a malo ostavite za pečenje.
5. Tijesto mijesite 10 minuta u Ankarsrum mikseru.
6. Stavite poklopac za dizanje i ostavite da se diže dok se ne udvostruči, oko 40 minuta
7. Dok se tijesto diže, naribajte masu od badema i pomiješajte s maslacem, šećerom i vanilin šećerom.
8. Na malo pobrašnjenom stolu za pečenje razvaljajte tijesto u veliki pravokutnik, premažite nadjevom i preklopite dužu stranu uz dužu stranu.
9. Izrežite trake od oko 2 cm. Uvijati i zavrnuti zajedno s krajem ispod punđe.
10. Stavite kiflice na pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite da se diže pokriveno krpom 30 minuta. Stavite pećnicu na 250 stupnjeva.
11. Premažite razmućenim jajetom i pospite bademima i bisernim šećerom.
12. Pecite u sredini pećnice 6-8 minuta dok kiflice ne porumene.
13. Ostaviti da se ohladi na rešetki ispod krpe.
Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica