Trenutno pregledavate Rižini rezanci
    dav_vivid

    Rižini rezanci

    image_pdfimage_print

    Odluka da napravim mjesečni plan kuhanja pomogla mi je već i prije prve konkretne akcije na vrlo jednostavan način.

    Već dugo nisam ovako mirno spavala kao noćas. Zašto? Zato što sam sinoć skuhala veliki lonac juhe (jer svi volimo juhu, pogotovo s finim griz noklicama po obiteljskom receptu) i zbog toga što je jednostavan recept za fine rižine rezance s mladim lukom, češnjakom i povrćem bio spreman. Ne samo recept za danas, nego sam pripremila recepte za sljedećih mjesec dana pa će se tu naći puno finih zalogaja. 

    Mmm. Da. Mmmarija kuha.

     

    Potrebni sastojci: 

    2 žlice ulja

    5 češanja češnjaka

    4 mlada luka

    Mrkva, narezana na prutiće

    1 šalica mladog graška (mahune) 

    2 žlice meda

    3 žlice soja sosa

    Priprema:

    1. Zagrijte tavu s uljem na srednjoj vatri, dodajte češnjak i mladi luk. 
    2. Dodajte mrkvu i grašak prije meda i soja sosa. 
    3. Dodajte rezance i miješajte zajedno par minuta. 
    4. Začinite solju i paprom, zatim narežite ostatak mladog luka i pospite gore. 

    Otkrit ću vam sada još jednu tajnu. Nije velika, jer ni ja nisam velika kuharica, nego je mala, okruglasta i zelena. Iako je u većini svijeta sasvim normalno koristiti zelene mahune graška (nedavno sam ih u Španjolskoj imala priliku probati jako fino pripremljene), kod nas je do njih ipak malo teže doći. E, baš zato sam umjesto njih stavila sasvim obični grašak. I inače se bavim prevođenjem recepata. Osim s engleskog na hrvatski, prevodim recepte s konvencionalnih na vegetarijanske, veganske itd. To vam je sasvim nova vrsta prijevoda. Šalu na stranu, baš kao što će prevoditelj pjesmu s engleskog prepjevati na hrvatski, a ne doslovno prevesti, tako i ja prepjevam svaki recept. Prilagodim ga svojim željama i mogućnostima, ali pazim da zadrži ono zbog čega sam se uopće odlučila isprobati ga. (Hint: češnjak! )

    Dakle, probajte napraviti ove jednostavne rezance, koji su zbog klasičnog spoja meda, soja sosa i češnjaka uistinu ukusni. Ja sam probala.

    Mmmarija kuha 

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica