Trenutno pregledavate Zamotuljci od paprike i tikvica

Zamotuljci od paprike i tikvica

Zamotuljci od paprike i tikvica iz dehidratora.

Sastojci: 

  • 6 šalica žutih okruglih paprika, nasjeckanih
  • 6 šalica tikvica, nasjeckanih
  • 1 avokado, zgnječen
  • 1/2 žličice morske soli „Celtic“
  • 1/2 žličica prehrambenog kvasca
  • opcionalno 3 žlice Psyllium praha

Upute:

U blenderu miksajte paprike i tikvice dok smjesa ne postane glatka. Dodajte avokado, sol i prehrambeni kvasac te ponovno miksajte. Dok blender radi dodajte psyllium prah i dobro miksajte još nekoliko sekundi. Koristeći 1/2 šalice smjese za svaki zamotuljak oblikujte ih na ladicama dehidratora s podlogama. Brzo ih oblikujte u okrugle kotače ili će se smjesa zgusnuti i biti će teško raditi sa njom. Dehidrirajte na 41°C otprilike 4 sata ili dok ih ne uspijete s lakoćom odvojiti s podloge. Preokrenite ih na mrežaste ladice dehidratora i stavite dodatnu mrežastu ladicu sa gornje strane. To će ih malo spljoštiti i biti će ih lakše skladištiti. Nastavite sa dehidriranjem još 3 do 4 sata, dok ne budu suhi ali još uvijek savitljivi. Skladištite u posudi sa nepropusnim poklopcem u hladnjaku do 2 tjedna ili u zamrzivaču do 2 mjeseca.

Prema receptu kuharice Cherie Soria.

×
×

Košarica