Zamotuljci od paprike i tikvica iz dehidratora.
Sastojci:
- 6 šalica žutih okruglih paprika, nasjeckanih
- 6 šalica tikvica, nasjeckanih
- 1 avokado, zgnječen
- 1/2 žličice morske soli „Celtic“
- 1/2 žličica prehrambenog kvasca
- opcionalno 3 žlice Psyllium praha
Upute:
U blenderu miksajte paprike i tikvice dok smjesa ne postane glatka. Dodajte avokado, sol i prehrambeni kvasac te ponovno miksajte. Dok blender radi dodajte psyllium prah i dobro miksajte još nekoliko sekundi. Koristeći 1/2 šalice smjese za svaki zamotuljak oblikujte ih na ladicama dehidratora s podlogama. Brzo ih oblikujte u okrugle kotače ili će se smjesa zgusnuti i biti će teško raditi sa njom. Dehidrirajte na 41°C otprilike 4 sata ili dok ih ne uspijete s lakoćom odvojiti s podloge. Preokrenite ih na mrežaste ladice dehidratora i stavite dodatnu mrežastu ladicu sa gornje strane. To će ih malo spljoštiti i biti će ih lakše skladištiti. Nastavite sa dehidriranjem još 3 do 4 sata, dok ne budu suhi ali još uvijek savitljivi. Skladištite u posudi sa nepropusnim poklopcem u hladnjaku do 2 tjedna ili u zamrzivaču do 2 mjeseca.
Prema receptu kuharice Cherie Soria.