Kremasti Tiramisu je uvijek dobra ideja! Bilo da ga želite napraviti kao desert za nedjeljni ručak ili vam treba brzo i slasno rješenje za dočekati goste. Ljubitelji tiramisua reći će vam da ide u svim prilikama.
Tiramisu će se ujedno odlično uklopiti u svačiji blagdanski stol, a Uskrs samo što nije.
Mi vam donosimo recept kremastog i ukusnog tiramisua koji vrlo jednostavno možete napraviti s Bamix štapnim blenderom.
Kremasti tiramisu
Sastojci
- 50 g šećera
- 2 žumanjka
- 2 bjelanjka
- 1 limun
- 1 naranča
- 250 g mascarpone sira
- prstohvat soli
- 2 dl kave
- 1 žlica likera od kave
- 150 g piškota
- 2 žlice šećera
- 2 žlice kakaa u prahu
Kako napraviti kremasti tiramisu
Upute
- Sa svojim Bamix štapnim mikserom u zdjeli smiksajte šećer i žumanjke, sve dok smjesa ne postane svjetlije boje.
- Naribajte malo korice limuna i naranče te umiješajte u smjesu zajedno s mascarpone sirom.
- U drugoj posudi Bamix mikserom umutite bjelanjke i sol sve dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- Dodajte žlicu šećera i nastavite kratko miksati dok pjena ne postane sjajna.
- Pažljivo umiješajte u prvotno pripremljenu kremu od mascarpone sira i poklopite, te stavite u hladnjak.
- Žlicu šećera umiješajte u kavu sve dok se šećer ne otopi, a zatim dodajte liker od kave i ostavite da se ohladi.
- Dno šire vatrostalne posude, ili neke druge od cca 2 litre zapremnine, obložite polovicom piškota i prelijte ih s pola mješavine od kave.
- Vrh premažite polovicom pripremljene kreme od mascarponea, umočite preostale piškote u mješavinu kave i posložite ih na vrh.
- Prelijte ostatkom kreme, zagladite, poklopite i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.
- Prije posluživanja, tiramisu pospite kakaom u prahu.
Originalni recept za četiri osobe pronađite na stranici Bamix of Switzerland, a VIDEO RECEPT pogledajte na bamixofswitzerland Youtube kanalu.