Trenutno pregledavate Kremasti tiramisu
Kremasti tiramisu recept

Kremasti tiramisu

Kremasti Tiramisu je uvijek dobra ideja! Bilo da ga želite napraviti kao desert za nedjeljni ručak ili vam treba brzo i slasno rješenje za dočekati goste. Ljubitelji tiramisua reći će vam da ide u svim prilikama.

Tiramisu će se ujedno odlično uklopiti u svačiji blagdanski stol, a Uskrs samo što nije.

Mi vam donosimo recept kremastog i ukusnog tiramisua koji vrlo jednostavno možete napraviti s Bamix štapnim blenderom.

Kremasti tiramisu

Sastojci

  • 50 g šećera
  • 2 žumanjka
  • 2 bjelanjka
  • 1 limun
  • 1 naranča
  • 250 g mascarpone sira
  • prstohvat soli
  • 2 dl kave
  • 1 žlica likera od kave
  • 150 g piškota
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice kakaa u prahu

Kako napraviti kremasti tiramisu

Upute

  1. Sa svojim Bamix štapnim mikserom u zdjeli smiksajte šećer i žumanjke, sve dok smjesa ne postane svjetlije boje.
  2. Naribajte malo korice limuna i naranče te umiješajte u smjesu zajedno s mascarpone sirom.
  3. U drugoj posudi Bamix mikserom umutite bjelanjke i sol sve dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  4. Dodajte žlicu šećera i nastavite kratko miksati dok pjena ne postane sjajna.
  5. Pažljivo umiješajte u prvotno pripremljenu kremu od mascarpone sira i poklopite, te stavite u hladnjak.
  6. Žlicu šećera umiješajte u kavu sve dok se šećer ne otopi, a zatim dodajte liker od kave i ostavite da se ohladi.
  7. Dno šire vatrostalne posude, ili neke druge od cca 2 litre zapremnine, obložite polovicom piškota i prelijte ih s pola mješavine od kave.
  8. Vrh premažite polovicom pripremljene kreme od mascarponea, umočite preostale piškote u mješavinu kave i posložite ih na vrh.
  9. Prelijte ostatkom kreme, zagladite, poklopite i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.
  10. Prije posluživanja, tiramisu pospite kakaom u prahu.

Originalni recept za četiri osobe pronađite na stranici Bamix of Switzerland, a VIDEO RECEPT pogledajte na bamixofswitzerland Youtube kanalu.

×
×

Košarica