Trenutno pregledavate Burger od crnoga graha

    Burger od crnoga graha

    image_pdfimage_print

    Burger od crnoga graha vegetarijanska je verzija, a jednako ukusna kao originalna mesna.  Grah, gljive i razno povrće osnova su ovoga burgera.

    Usudite se isprobati neklasični burger od crnoga graha koji osvaja svojim slasnim okusom i netipičnom teksturom.

     

    Sastojci za pljeskavice:

    • 400 g crnoga graha iz konzerve
    • 3 žlice zobenih pahuljica
    • 200 g shiitake gljiva
    • 2 glavice ljubičastoga luka
    • 1 paprika babura
    • 2 žličice maslinovoga ulja
    • 1 žličica ljute paprike
    • 1 režanj češnjaka
    • 1 mladi luk
    • 1 žlica koncentrata rajčice
    • 1 žličica tamne miso paste
    • 2 žličice soli
    • 60 g krušnih mrvica
    • 1 žlica kanolinoga ulja

     

    Ostali sastojci:

    • 4 kriške veganskoga sira
    • 4 lista zelene salate
    • 1 rajčica
    • 1 glavica crvenoga luka
    • 2 kisela krastavca
    • 4 žemlje/peciva
    • 4 žličice veganske majoneze

     

    Upute:

    1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Grah procijedite, isperite i ostavite da se ocijede.
    2. Grubo nasjeckajte gljive i luk Bamix SliceSy i oštricom za sjeckanje. Pržiti u tavi na malo ulja i ostaviti da se ohladi.
    3. Češnjak ogulite, a paprike operite i očistite od sjemenki. Grubo nasjeckajte papriku, češnjak i mješavinu šampinjona i luka pa sve stavite u zdjelu s grahom. Dodajte maslinovo ulje i ljutu papriku i dobro promiješajte Bamix štapnim mikserom.
    4. Smjesu rasporedite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici 15 minuta.
    5. Mladi luk operite, narežite na kolutiće i stavite u zdjelu s pastom od rajčice i soli. Dodajte tri četvrtine povrća zapečenog u pećnici i fino pasirajte s Bamix višenamjenskom oštricom. Dodajte preostalo povrće zapečeno u pećnici i prezle te dobro promiješajte.
    6. Od smjese oblikujte 4 pljeskavice. Zagrijte kanolino ulje na tavi na srednje jakoj vatri i pecite pljeskavice s obje strane 4-5 minuta dok ne postanu hrskave.
    7. Nakon okretanja na svaku pljeskavicu staviti po 1 krišku veganskog sira i poklopiti tavu da se sir otopi.
    8. Za preljev operite listove zelene salate i rajčicu; ogulite luk. Narežite rajčicu, krastavce i luk.
    9. Burger peciva narežite i tostirajte. Sve polovice peciva premažite veganskom majonezom. Posložite sastojke po želji.

    Dobar tek!

     

    Cijeli recept potražite na bamix.com .

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica