Trenutno pregledavate Burger od crnoga graha

Burger od crnoga graha

image_pdfimage_print

Burger od crnoga graha vegetarijanska je verzija, a jednako ukusna kao originalna mesna.  Grah, gljive i razno povrće osnova su ovoga burgera.

Usudite se isprobati neklasični burger od crnoga graha koji osvaja svojim slasnim okusom i netipičnom teksturom.

 

Sastojci za pljeskavice:

  • 400 g crnoga graha iz konzerve
  • 3 žlice zobenih pahuljica
  • 200 g shiitake gljiva
  • 2 glavice ljubičastoga luka
  • 1 paprika babura
  • 2 žličice maslinovoga ulja
  • 1 žličica ljute paprike
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 mladi luk
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 žličica tamne miso paste
  • 2 žličice soli
  • 60 g krušnih mrvica
  • 1 žlica kanolinoga ulja

 

Ostali sastojci:

  • 4 kriške veganskoga sira
  • 4 lista zelene salate
  • 1 rajčica
  • 1 glavica crvenoga luka
  • 2 kisela krastavca
  • 4 žemlje/peciva
  • 4 žličice veganske majoneze

 

Upute:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Grah procijedite, isperite i ostavite da se ocijede.
  2. Grubo nasjeckajte gljive i luk Bamix SliceSy i oštricom za sjeckanje. Pržiti u tavi na malo ulja i ostaviti da se ohladi.
  3. Češnjak ogulite, a paprike operite i očistite od sjemenki. Grubo nasjeckajte papriku, češnjak i mješavinu šampinjona i luka pa sve stavite u zdjelu s grahom. Dodajte maslinovo ulje i ljutu papriku i dobro promiješajte Bamix štapnim mikserom.
  4. Smjesu rasporedite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici 15 minuta.
  5. Mladi luk operite, narežite na kolutiće i stavite u zdjelu s pastom od rajčice i soli. Dodajte tri četvrtine povrća zapečenog u pećnici i fino pasirajte s Bamix višenamjenskom oštricom. Dodajte preostalo povrće zapečeno u pećnici i prezle te dobro promiješajte.
  6. Od smjese oblikujte 4 pljeskavice. Zagrijte kanolino ulje na tavi na srednje jakoj vatri i pecite pljeskavice s obje strane 4-5 minuta dok ne postanu hrskave.
  7. Nakon okretanja na svaku pljeskavicu staviti po 1 krišku veganskog sira i poklopiti tavu da se sir otopi.
  8. Za preljev operite listove zelene salate i rajčicu; ogulite luk. Narežite rajčicu, krastavce i luk.
  9. Burger peciva narežite i tostirajte. Sve polovice peciva premažite veganskom majonezom. Posložite sastojke po želji.

Dobar tek!

 

Cijeli recept potražite na bamix.com .

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica