Trenutno pregledavate Vege pastirska pita s kiselim kupusom

Vege pastirska pita s kiselim kupusom

image_pdfimage_print
Pastirska pita s kiselim kupusom i bez klasičnog sastojka: graška je vege verzija pastirske pite ili kako bi ju nazvali složenac stvari koje volimo. Svi ljubitelji kiselog kupusa složit će se s nama.
Sastojci:
  • 1 kg krumpira
  • 70 g maslaca
  • 70 ml mlijeka
  • 2 luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 konzerve pelata
  • 1 žlice šećera
  • 1 žličica crvene paprike
  • 2 lovorovog lista
  • 500 g ribanog kiselog kupusa
  • 5 mrkva
  • 500 g zelene leće
  • 1 šalica ječma 
  • povrtni  temeljac
  • Sol, papar
Upute:
  1. Operite i ogulite krumpir. Narežite pola krumpira u multirpraktiku. Ispraznite zdjelu i zatim narežite drugu polovicu krumpira. Kuhajte u posudi s vodom 30 minuta.
  2. Ocijedite krumpir. Stavite polovicu u zdjelu za obradu hrane s metalnom oštricom. Dodajte malo mlijeka i pulsirajte 4-5 puta. Ako više volite mekšu konzistenciju pirea dodajte još malo mlijeka. Staviti na stranu. Ponovite ove korake s drugom polovicom krumpira. Odložiti u zdjelu. Posolite i popaprite. Pričekajte da se maslac otopi pa ga umiješajte.
  3. Nasjeckajte luk i pirjajte ga, kad požuti dodate 2 režnja češnjaka i pelate. Smanjite vatru pa dodajte šećer, sol, papar, crvenu papriku, lovorov list i pomiješajte. Dodajte kupus i mrkve pa sve dobro sjedinite. Kuhajte dok kupus ne omekša i maknite lovorov list.
  4. Ječam skuhajte zajedno s lećom u povrtnom temeljcu. Kad je kuhano (25 minuta) procijedite vodu i dodajte žlicu maslaca, sol, papar i dobro promiješajte. 
  5. Rasporedite u veću vatrostalnu posudu prvo kiseli kupus u umaku od rajčice, pa ječam s lećom i  na kraju rasporedite krumpir pire i zagladite vilicom vrh, vrhove premažite otopljenim maslacem i pecite na 200 °C 20 minuta.

Recept osmislila istinska ljubiteljica kiselog kupusa  i vlasnica Magimixa 3200XL Josipa.

 

Naša preporuka uređaja:

 

Meni
0
Košarica
Kontakt
Traži
×
×

Košarica