Trenutno pregledavate Bakewell tart

Bakewell tart

image_pdfimage_print

Bakewell tart je idealan kolač za hladnije dane. Kolač ima tanki sloj prhkog tijesta, pa sloj džema koji naravno možete zamijeniti svojim omiljenim okusom, a nama je kombinacija maline pun pogodak.

Sastojci:
  •  250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 140 g maslaca
  • 1 žumanjak
  • 45 ml hladne vode
  • 150 g mekog maslaca
  • 150 g mljevenih badema
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 25 g brašna
  • 1 žličica ekstrakta gorkog badema
  • 1 prstohvat soli
  • 4 žličice džema od malina
  • 30 g badema
 
Upute:
1. U multipraktik u zdjelu s nastavkom za tijesto dodajte brašno, šećer, maslac narezan na kockice, žumanjak i vodu. Uključite multipkraktik i pustite 30 sekundi dok se tijesto ne oblikuje u kuglu.
2. Tijesto prevrnuti na pobrašnjenu podlogu i kratko ga premijesiti (dvaput dlanovima odgurnuvši lopticu od sebe) da se razvalja bez pucanja (ne smije biti prehladno).
3. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju, poravnajte i ostavite u hladnjaku 1 sat prije upotrebe.
4. U zdjeli pomiješajte mekani maslac s mljevenim badema, šećerom, jajima, brašnom, ekstraktom gorkog badema i prstohvatom soli. Uključite multipraktik na 20 sekundi. Odložiti u hladnjak na 30 minuta.
5. Zagrijte pećnicu na 180°C. Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup za tortu ili tart. Podlogu pecite 15 minuta na 180°C (prekrijte  zrncima za pečenje pečenje da se tijesto ne napuhne). Staviti na stranu.
6. Smanjite temperaturu na 160°C. Podlogu za tart premažite pekmezom, a zatim špatulom rasporedite frangipane, pazeći da se ne pomiješa s pekmezom.
7. Pospite listićima badema i pecite 30 do 40 minuta. Neka se Bakewell tart potpuno ohladi prije nego što je izvadite iz kalupa.

Dobar tek!

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica