Trenutno pregledavate Recept za prhko tijesto

Recept za prhko tijesto

image_pdfimage_print
Prhko tijesto volimo i u pitama, tartovima, quiche, zavisno o slatkoj ili slanoj varijantama potrebno je zamijeniti sol šećerom (50 g šećera u prahu za slatku varijantu).
Sastojci:
  • 250 g glatkog brašna
  • 125 g maslaca
  • 80 ml vode
  • 1 prstohvat soli
 
Upute:
  1. Postavite zdjelu zdjele za obradu hrane opremljenu oštricom za tijesto. Dodajte sve sastojke. Uključite da radi 20 sekundi.
  2. Ostavite multipraktik da radi dok se prhko tijesto ne oblikuje u kuglu. Po potrebi lopaticom ostružite stijenke posude. Isključite ga čim se tijesto oblikuje u kuglu. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju, pritisnite i ostavite u hladnjaku 1 sat.
  3. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Premažite maslacem i lagano pospite lim brašnom. Razvaljajte tijesto i prebacite u kalup. Podlogu izbockati vilicom po cijeloj površini.
  4. Pokrijte tijesto papirom za pečenje i stavite na njega keramičke kuglice, suhi grah ili rižu.
  5. Pecite 20 minuta.

Recept za prhko tijesto preuzet je s magimix.co.uk

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica