Prhko tijesto volimo i u pitama, tartovima, quiche, zavisno o slatkoj ili slanoj varijantama potrebno je zamijeniti sol šećerom (50 g šećera u prahu za slatku varijantu).
Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 125 g maslaca
- 80 ml vode
- 1 prstohvat soli
Upute:
- Postavite zdjelu zdjele za obradu hrane opremljenu oštricom za tijesto. Dodajte sve sastojke. Uključite da radi 20 sekundi.
- Ostavite multipraktik da radi dok se prhko tijesto ne oblikuje u kuglu. Po potrebi lopaticom ostružite stijenke posude. Isključite ga čim se tijesto oblikuje u kuglu. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju, pritisnite i ostavite u hladnjaku 1 sat.
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Premažite maslacem i lagano pospite lim brašnom. Razvaljajte tijesto i prebacite u kalup. Podlogu izbockati vilicom po cijeloj površini.
- Pokrijte tijesto papirom za pečenje i stavite na njega keramičke kuglice, suhi grah ili rižu.
- Pecite 20 minuta.
Recept za prhko tijesto preuzet je s magimix.co.uk
Naša preporuka uređaja:
-
- USKORO DOSTUPNO
- Multipraktici
Magimix Cuisine 5200 XL Premium Chrome brilliant
-
662,29 €
55.17 € mjesečno
- Pročitaj više
-
-
- Multipraktici
Magimix Cuisine 5200 XL multipraktik (bijela)
-
590,00 €
49.17 € mjesečno
- Dodaj u košaricu
-
- USKORO DOSTUPNO
- Multipraktici
Magimix Compact 3200 XL Bijeli
-
322,52 €
26.83 € mjesečno
- Pročitaj više
-