Trenutno pregledavate Recept za prhko tijesto

    Recept za prhko tijesto

    image_pdfimage_print
    Prhko tijesto volimo i u pitama, tartovima, quiche, zavisno o slatkoj ili slanoj varijantama potrebno je zamijeniti sol šećerom (50 g šećera u prahu za slatku varijantu).
    Sastojci:
    • 250 g glatkog brašna
    • 125 g maslaca
    • 80 ml vode
    • 1 prstohvat soli
     
    Upute:
    1. Postavite zdjelu zdjele za obradu hrane opremljenu oštricom za tijesto. Dodajte sve sastojke. Uključite da radi 20 sekundi.
    2. Ostavite multipraktik da radi dok se prhko tijesto ne oblikuje u kuglu. Po potrebi lopaticom ostružite stijenke posude. Isključite ga čim se tijesto oblikuje u kuglu. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju, pritisnite i ostavite u hladnjaku 1 sat.
    3. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Premažite maslacem i lagano pospite lim brašnom. Razvaljajte tijesto i prebacite u kalup. Podlogu izbockati vilicom po cijeloj površini.
    4. Pokrijte tijesto papirom za pečenje i stavite na njega keramičke kuglice, suhi grah ili rižu.
    5. Pecite 20 minuta.

    Recept za prhko tijesto preuzet je s magimix.co.uk

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica