Trenutno pregledavate Kada se sljube bakalar, pire od koromača i riža od cvjetače

    Kada se sljube bakalar, pire od koromača i riža od cvjetače

    image_pdfimage_print

    Kada se sljube bakalar, pire koromača i riža od cvjetače, dobije se savršeni obrok – vrlo jednostavan, a tako ekskluzivan. Oduševite svoje najdraže, a posebno svoje nepce!

    Fennel Purée (pire od koromača)

    SASTOJCI:
    2 žličice maslinovog ulja
    2 lukovice koromača, narezane
    1 stabljika (100 g) celera, narezana na kockice
    2 češnja češnjaka, oguljena
    1 žličica kapara
    korica 1 limuna
    1¼ šalice (35 g) špinata

    PRIPREMA

    1. Za pire od koromača, zagrijte maslinovo ulje u maloj tavi na srednjoj vatri.
    2. Dodajte komorač, celer, češnjak i pirjajte dok ne omekša.
    3. Povrće prekrijte vodom i ostavite pirjati 10 minuta.
    4. Ocijedite povrće, zadržavajući tekućinu za kasniju upotrebu.
    5. Stavite povrće u Vitamix posudu s kaparima, limunovom koricom, špinatom i par žlica vode od kuhanja.
    6. Odaberite brzinu 1, pokrenite stroj i polako povećavajte brzinu do najveće brzine. Blendajte 1 minutu.

    Stavite u posudu i držite na toplom za kasniju upotrebu.

    Riža od cvjetače

    SASTOJCI:
    1 glavica cvjetače, narezana na cvjetove
    1 žlica maslinovog ulja
    sok od ½ limuna
    sjeckano svježe začinsko bilje po ukusu

    PRIPREMA

    1. Stavite u Vitamix posudu nekoliko cvjetova cvjetače.
    2. Odaberite varijablu 5 i pulsirajte 2 do 3 puta ili dok ne dobijete fine mrvice.
    3. Stavite u zdjelu i ponavljajte dok se cijela cvjetača ne nasjecka.
      Savjet: Ne dodajte previše cvjetače odjednom jer će to rezultirati neravnim komadima.

    U velikoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri, dodajte cvjetaču i kuhajte oko 5 minuta. Dodajte svježe začinsko bilje i začinite solju, paprom i limunovim sokom.

    Bakalar

    SASTOJCI:
    4 komada (720 g) bakalara
    ⅛ žličica soli
    ⅛ žličica mljevenog crnog papra
    1 žličica maslinovog ulja

    PRIPREMA
    Stavite bakalar na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, premažite maslinovim uljem i začinite solju i paprom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 ° C 10 do 12 minuta.

    Preporuka za posluživanje: žlicu pirea stavite u sredinu tanjura, dodajte žlicu riže, na vrh stavite pečeni bakalar.

    bakalar, koromač, komorač, pire koromača, riža od cvjetače, recept

    Napomena: ako vam bakalar nije dostupan, možete ga zamijeniti oslićem.

    U slast!

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica