Trenutno pregledavate Domaći pekmez od jabuka bez dodanog šećera

Domaći pekmez od jabuka bez dodanog šećera

image_pdfimage_print
Ako već niste probali, ovo morate napraviti: domaći pekmez od jabuka bez dodanog šećera. Rezultat će vas oboriti s nogu. Ako želite manju količinu za prvi puta samo prepolovite navedene sastojke, ali uvjeravamo vas da će nestati vrlo brzo!
Sastojci:  
  • 480 ml vode
  • 1 kg jabuka Honeycrisp, prepolovljenih, bez sjemenki
  • 130 g (1 velika) naranča, oguljena
  • 195 g medjool datulja bez koštica
  • 2 štapića cimeta, dužine 7 cm
  • 6 cijelih klinčića
  • 32 g kukuruznog škroba, pomiješanog s ⅓ šalice vode
Upute: 
1. Stavite vodu, jabuke, naranče, datulje, cimet i klinčiće u Vitamix posudu i dobro zatvorite poklopac. Uključite blender na najnižu brzinu, a zatim brzo povećajte na najveću brzinu. Miješajte 3 minute, koristeći potisnik za pritiskanje sastojaka prema oštricama prema potrebi.
2. Ulijte smjesu u lonac srednje veličine postavljen na srednju vatru. Kuhajte 60-75 minuta, ili dok se smjesa ne reducira otprilike na pola. 
3. Nakon što se smjesa reducira, dodajte kukuruzni škroba pomiješan s vodom i promiješajte da se sjedini. Nakratko pojačajte vatru, dok smjesa od jabuka lagano ne zavrije, kako biste aktivirali kukuruzni škrob za zgušnjavanje. Maknite s vatre i potpuno ohladite.
4. Nakon što se smjesa ohladi, možete je staviti u staklenke i uživati ​​u svom domaćem pekmezu bez dodanog šećera. 
Savjet kuhara:
Za pravilno zgušnjavanje smjese može biti potrebno više kaše od kukuruznog škroba, ovisno o konzistenciji nakon kuhanja.

Recept preuzet s vitamix.com 

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica