Trenutno pregledavate Zemičke s orasima i smokvama 

Zemičke s orasima i smokvama 

Zemičke s orasima i smokvama predivne boje i predivnog mirisa oborit će vas s nogu. Kombinacija je ovo koju se zaista isplati probati!
 
Sastojci:
  •  250 g oštrog brašna
  • 180 mI mlake vode
  • 4 g svježeg kvasca
  • 4 g soli
  • 40 g smokve
  • 80 g oraha
 
Upute:
1. Ogulite smokve i obrađujte oko 5 sekundi, zatim dodajte orahe i pulsirajte 3-5 puta. Ostavite sa strane.
2. Umiješajte vilicom kvasac u mlaku vodu (oko 35°C) dok se ne otopi. Ostavite ga na 1 minutu.
3. Stavite sol, brašno i otopinu kvasca u glavnu posudu u koju ste prethodno umetnuli metlicu za tijesto.
4. Upalite multipraktik na 1 minutu ili dok tijesto ne oblikuje loptu.
5. Dodajte smokve i orahe pulsirajući nekoliko puta kako bi se pomiješale s tijestom.
6. Pobrašnite ruke i izvadite tijesto iz posude, oblikujte ga u loptu i stavite u neku veću posudu za miješanje. Prekrijte krpom i ostavite da se diže oko 1 sat.
7. Pobrašnjenim rukama, premijesite tijesto nježnim pritiscima.
8. Istresite tijesto na pobrašnjenu podlogu i oštrim nožem ga podijelite u 6 jednakih dijelova (oko 80g svaki). Oblikujte ih u male zamičke.
9. Rasporedite peciva po limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje. Prekrijte krpom i ostavite još 30 minuta.
10. Napunite drugi lim za pećnicu vodom i stavite na dno pećnice.
11. Pecite na 200°C 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
 
Kako biste provjerili jesu li zemičke pečene, okrenite ih i snažno kuckajte po njima. Trebale bi proizvesti tupi zvuk. Ostavite ih na rešetki da se ohlade.
Recept preuzet s magimix.com
×
×

Košarica