Trenutno pregledavate Zemičke s orasima i smokvama 

    Zemičke s orasima i smokvama 

    image_pdfimage_print
    Zemičke s orasima i smokvama predivne boje i predivnog mirisa oborit će vas s nogu. Kombinacija je ovo koju se zaista isplati probati!
     
    Sastojci:
    •  250 g oštrog brašna
    • 180 mI mlake vode
    • 4 g svježeg kvasca
    • 4 g soli
    • 40 g smokve
    • 80 g oraha
     
    Upute:
    1. Ogulite smokve i obrađujte oko 5 sekundi, zatim dodajte orahe i pulsirajte 3-5 puta. Ostavite sa strane.
    2. Umiješajte vilicom kvasac u mlaku vodu (oko 35°C) dok se ne otopi. Ostavite ga na 1 minutu.
    3. Stavite sol, brašno i otopinu kvasca u glavnu posudu u koju ste prethodno umetnuli metlicu za tijesto.
    4. Upalite multipraktik na 1 minutu ili dok tijesto ne oblikuje loptu.
    5. Dodajte smokve i orahe pulsirajući nekoliko puta kako bi se pomiješale s tijestom.
    6. Pobrašnite ruke i izvadite tijesto iz posude, oblikujte ga u loptu i stavite u neku veću posudu za miješanje. Prekrijte krpom i ostavite da se diže oko 1 sat.
    7. Pobrašnjenim rukama, premijesite tijesto nježnim pritiscima.
    8. Istresite tijesto na pobrašnjenu podlogu i oštrim nožem ga podijelite u 6 jednakih dijelova (oko 80g svaki). Oblikujte ih u male zamičke.
    9. Rasporedite peciva po limu za pečenje prekrivenim papirom za pečenje. Prekrijte krpom i ostavite još 30 minuta.
    10. Napunite drugi lim za pećnicu vodom i stavite na dno pećnice.
    11. Pecite na 200°C 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
     
    Kako biste provjerili jesu li zemičke pečene, okrenite ih i snažno kuckajte po njima. Trebale bi proizvesti tupi zvuk. Ostavite ih na rešetki da se ohlade.
    Recept preuzet s magimix.com

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica