Trenutno pregledavate Blinis-palačinkice s lososom

    Blinis-palačinkice s lososom

    image_pdfimage_print
    Savršeno predjelo su upravo blinis palačinkice s lososom. Isto tako, poslužite ih na druženju kao finger food. Izgledaju divno, a okus osvaja i najzahtjevnije.  
     
    Sastojci za tijesto za palačinke:
    •  250 g bijelog brašna
    •  250 ml mlijeka
    • 25 g crème fraîche (gusta)
    • 25 g maslaca
    • 7 g svježeg kvasca
    • 3 jaja
    • prstohvat soli
     
    Umak:
    • 300g crème fraîche (gusta)
    • 200g krem sira
    • 1 žličica soli
    • 2 grančice kopra
    • sok 1 limete
    • komadi dimljeng lososa ili losos kavijara
    Upute: 
    1. Zagrijte mlijeko (na cca 35°C). Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
    2. Rastopite kvasac u mlakom mlijeku uz pomoć viljuške. Pustite da se odmori 1 minutu.
    3. U posudu sa metlicom za tijesto sipajte brašno, sol, žumanjke i mlijeko sa kvascem. Miksajte 30 sekundi do 1 minute.
    4. Nakon toga, u posudi sa mlatilicom istucite snijeg od bjelanjaka (5 minuta) i za dovoljan dovod zraka, uklonite potisnik prije početka rada.
    5. Nježno umiješajte crème fraîche u smjesu tijesta te lagano dodajte te uz pomoć špatule dodajte i snijeg od bjelanjaka.
    6. Zagrijte tavu. Namastite ju. Pecite palačinku cca 1 minutu sa svake strane.
     
    Za umak
    1 .U mini posudu stavite u sljedećem redoslijedu – crème fraîche, krem sir, sok limete, sol i kopar.
    2. Pustite da miksa 30 sekundi i nakon toga stavite na hladno.
    3. U trenutku serviranja, stavite umak na svaku palačinku na vrh stavite kavijar ili komadić dimljenog lososa.
    Recept preuzet s magimix.co.uk

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica