Trenutno pregledavate Blinis-palačinkice s lososom

Blinis-palačinkice s lososom

Savršeno predjelo su upravo blinis palačinkice s lososom. Isto tako, poslužite ih na druženju kao finger food. Izgledaju divno, a okus osvaja i najzahtjevnije.  
 
Sastojci za tijesto za palačinke:
  •  250 g bijelog brašna
  •  250 ml mlijeka
  • 25 g crème fraîche (gusta)
  • 25 g maslaca
  • 7 g svježeg kvasca
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
 
Umak:
  • 300g crème fraîche (gusta)
  • 200g krem sira
  • 1 žličica soli
  • 2 grančice kopra
  • sok 1 limete
  • komadi dimljeng lososa ili losos kavijara
Upute: 
1. Zagrijte mlijeko (na cca 35°C). Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. Rastopite kvasac u mlakom mlijeku uz pomoć viljuške. Pustite da se odmori 1 minutu.
3. U posudu sa metlicom za tijesto sipajte brašno, sol, žumanjke i mlijeko sa kvascem. Miksajte 30 sekundi do 1 minute.
4. Nakon toga, u posudi sa mlatilicom istucite snijeg od bjelanjaka (5 minuta) i za dovoljan dovod zraka, uklonite potisnik prije početka rada.
5. Nježno umiješajte crème fraîche u smjesu tijesta te lagano dodajte te uz pomoć špatule dodajte i snijeg od bjelanjaka.
6. Zagrijte tavu. Namastite ju. Pecite palačinku cca 1 minutu sa svake strane.
 
Za umak
1 .U mini posudu stavite u sljedećem redoslijedu – crème fraîche, krem sir, sok limete, sol i kopar.
2. Pustite da miksa 30 sekundi i nakon toga stavite na hladno.
3. U trenutku serviranja, stavite umak na svaku palačinku na vrh stavite kavijar ili komadić dimljenog lososa.
Recept preuzet s magimix.com.
×
×

Košarica