Trenutno pregledavate Vege specijalitet – povrtna štruca

Vege specijalitet – povrtna štruca

image_pdfimage_print

Vege specijalitet – povrtna štruca

Sastojci: 

  • 335 g tikvica narezana na četvrtine
  • 250 g srednje velike crvene paprike, očišćene od sjemenki i narezane na četvrtine
  • 1 žuta paprika, očišćena od sjemenki, narezana na četvrtine
  • 5 manjih režnjeva češnjaka, oguljenih
  • 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 450 g gljiva, narezanih na ploške
  • 180 ml kečapa
  • 60 ml bijelog balzamičnog octa
  • 40 g prehrambenog kvasca
  • 50 g zobenog brašna
  • 20 g zobenih zobi
  • 1 veliko jaje
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg peršinovog lišća
  • 1 žlica svježeg lišća majčine dušice
  • 2 žličice soli, po želji
  • 1 žličica mljevenog crnog papra
 
Upute:
1.  Odaberite program 3.
2. Uključite blender, uzmite komade tikvica i pustite ih jednu po jednu kroz čep poklopca. Možda ćete morati upotrijebiti potisnik da ih gurnete u oštrice. Izvadite tikvice i stavite ih u zasebnu zdjelu ili ako vaš stroj ima funkciju pulsiranja, pulsirajte kako biste dobili željenu teksturu.
3. Ponovite treći korak s paprom i češnjakom.
4. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodati maslinovo ulje i ostaviti da se zagrije. Dodajte gljive i kuhajte dok ne omekšaju i sva tekućina ne ispari.
5. U gljive dodajte papar, tikvice, listove svježeg timijana i češnjak. Kuhajte dok sva tekućina ne ispari.
6. Dodajte balzamični ocat i ostavite da se reducira na pola.
7. Smjesi dodajte kečap, zobene zobi, zobeno brašno, kvasac i peršin te promiješajte da se sjedini. Izvadite i ostavite da se ohladi 15 minuta.
8. Dodati jaje, izmiksati da se sjedini.
9. Pripremite kalup za kruh 8 x 4 s papirom za pečenje i sprejom za pečenje. Dodajte smjesu u kalup za kruh.
10.Stavite kalup za kruh u prethodno zagrijanu pećnicu na 350 stupnjeva i pecite 45 minuta.
11. Kad je gotovo, ostavite da se ohladi sat vremena i narežite na 10 dijelova.
12. Za posluživanje obložite lim za pečenje papirom za pečenje i stavite napitke na lim za pečenje. Pecite na 350 stupnjeva 10 minuta ili dok se ne zagrije. Poslužite odmah ovaj vege specijalitet – povrtna štruca. 
Recept preuzet s vitamix.com 

Naša preporuka uređaja:

×
×

Košarica