Trenutno pregledavate Vege specijalitet – povrtna štruca

    Vege specijalitet – povrtna štruca

    image_pdfimage_print

    Vege specijalitet – povrtna štruca

    Sastojci: 

    • 335 g tikvica narezana na četvrtine
    • 250 g srednje velike crvene paprike, očišćene od sjemenki i narezane na četvrtine
    • 1 žuta paprika, očišćena od sjemenki, narezana na četvrtine
    • 5 manjih režnjeva češnjaka, oguljenih
    • 30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
    • 450 g gljiva, narezanih na ploške
    • 180 ml kečapa
    • 60 ml bijelog balzamičnog octa
    • 40 g prehrambenog kvasca
    • 50 g zobenog brašna
    • 20 g zobenih zobi
    • 1 veliko jaje
    • 3 žlice nasjeckanog svježeg peršinovog lišća
    • 1 žlica svježeg lišća majčine dušice
    • 2 žličice soli, po želji
    • 1 žličica mljevenog crnog papra
     
    Upute:
    1.  Odaberite program 3.
    2. Uključite blender, uzmite komade tikvica i pustite ih jednu po jednu kroz čep poklopca. Možda ćete morati upotrijebiti potisnik da ih gurnete u oštrice. Izvadite tikvice i stavite ih u zasebnu zdjelu ili ako vaš stroj ima funkciju pulsiranja, pulsirajte kako biste dobili željenu teksturu.
    3. Ponovite treći korak s paprom i češnjakom.
    4. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodati maslinovo ulje i ostaviti da se zagrije. Dodajte gljive i kuhajte dok ne omekšaju i sva tekućina ne ispari.
    5. U gljive dodajte papar, tikvice, listove svježeg timijana i češnjak. Kuhajte dok sva tekućina ne ispari.
    6. Dodajte balzamični ocat i ostavite da se reducira na pola.
    7. Smjesi dodajte kečap, zobene zobi, zobeno brašno, kvasac i peršin te promiješajte da se sjedini. Izvadite i ostavite da se ohladi 15 minuta.
    8. Dodati jaje, izmiksati da se sjedini.
    9. Pripremite kalup za kruh 8 x 4 s papirom za pečenje i sprejom za pečenje. Dodajte smjesu u kalup za kruh.
    10.Stavite kalup za kruh u prethodno zagrijanu pećnicu na 350 stupnjeva i pecite 45 minuta.
    11. Kad je gotovo, ostavite da se ohladi sat vremena i narežite na 10 dijelova.
    12. Za posluživanje obložite lim za pečenje papirom za pečenje i stavite napitke na lim za pečenje. Pecite na 350 stupnjeva 10 minuta ili dok se ne zagrije. Poslužite odmah ovaj vege specijalitet – povrtna štruca. 
    Recept preuzet s vitamix.com 

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica