Trenutno pregledavate Vege banana bread

Vege banana bread

image_pdfimage_print
 Banana bread u vege izvedbi je naš novi favorit! Punog okusa da ga jedemo kao kolač za užinu, da ga pravimo kad nam dolaze gosti uz kavu. Osvaja na prvi griz!
 
Sastojci:
  • 250-270 g banana (oko 2 veće banane)
  • 300 g brašna
  • 150 g (svijetlog) smeđeg šećera
  • 60 g zobenih pahuljica
  • 3 žličice cejlonskog cimeta
  • 2 žličice mljevenog kardamoma
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice soli
  • 100 ml kokosovog jogurta
  • 250 ml biljnog mlijeka (zobeno, bademovo)
  • 80 g biljnog maslaca/margarina + još malo za namastiti tepsiju
 
Upute:
1. Zagrijte pećnicu na 180 C
2. Namastite kalup za kruh veličine 26 x 11 cm.
3. Sastavite Ankarsrum Assistent sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
4. Banane na tanjuru zgnječite vilicom dok ne postanu glatke.
5. U posebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, zob, cimet, kardamom, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
6. Dodajte banane u zdjelu Ankarsrum Assistent i pokrenite mašinu s valjkom za tijesto i nožem za tijesto na maloj do srednjoj brzini.
7. Dodajte jogurt i mlijeko u zdjelu i nastavite miksati srednjom brzinom.
8. Polako dodajte suhe sastojke u zdjelu dok je Assistent na niskoj do srednjoj brzini.
9. Na kraju dodajte otopljeni maslac i miješajte dok se smjesa ne sjedini.
10. zlijte tijesto na namašćeni kalup za kruh i pecite u pećnici oko 50-60 minuta ili dok čačkalicom ne izađe čista. Probajte kruh čačkalicom s najvišeg dijela i ako se puno tijesta zalijepi za čačkalicu ostavite da se peče još par minuta. Banana kruh bi trebao biti gotov za oko 60 minuta.
11. Neka se kruh ohladi u kalupu prije nego što ga izvadite.

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica