Trenutno pregledavate Vege banana bread

    Vege banana bread

    image_pdfimage_print
     Banana bread u vege izvedbi je naš novi favorit! Punog okusa da ga jedemo kao kolač za užinu, da ga pravimo kad nam dolaze gosti uz kavu. Osvaja na prvi griz!
     
    Sastojci:
    • 250-270 g banana (oko 2 veće banane)
    • 300 g brašna
    • 150 g (svijetlog) smeđeg šećera
    • 60 g zobenih pahuljica
    • 3 žličice cejlonskog cimeta
    • 2 žličice mljevenog kardamoma
    • 1 žličica praška za pecivo
    • ½ žličice sode bikarbone
    • ½ žličice soli
    • 100 ml kokosovog jogurta
    • 250 ml biljnog mlijeka (zobeno, bademovo)
    • 80 g biljnog maslaca/margarina + još malo za namastiti tepsiju
     
    Upute:
    1. Zagrijte pećnicu na 180 C
    2. Namastite kalup za kruh veličine 26 x 11 cm.
    3. Sastavite Ankarsrum Assistent sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
    4. Banane na tanjuru zgnječite vilicom dok ne postanu glatke.
    5. U posebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, zob, cimet, kardamom, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
    6. Dodajte banane u zdjelu Ankarsrum Assistent i pokrenite mašinu s valjkom za tijesto i nožem za tijesto na maloj do srednjoj brzini.
    7. Dodajte jogurt i mlijeko u zdjelu i nastavite miksati srednjom brzinom.
    8. Polako dodajte suhe sastojke u zdjelu dok je Assistent na niskoj do srednjoj brzini.
    9. Na kraju dodajte otopljeni maslac i miješajte dok se smjesa ne sjedini.
    10. zlijte tijesto na namašćeni kalup za kruh i pecite u pećnici oko 50-60 minuta ili dok čačkalicom ne izađe čista. Probajte kruh čačkalicom s najvišeg dijela i ako se puno tijesta zalijepi za čačkalicu ostavite da se peče još par minuta. Banana kruh bi trebao biti gotov za oko 60 minuta.
    11. Neka se kruh ohladi u kalupu prije nego što ga izvadite.

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica