Banana bread u vege izvedbi je naš novi favorit! Punog okusa da ga jedemo kao kolač za užinu, da ga pravimo kad nam dolaze gosti uz kavu. Osvaja na prvi griz!
Sastojci:
- 250-270 g banana (oko 2 veće banane)
- 300 g brašna
- 150 g (svijetlog) smeđeg šećera
- 60 g zobenih pahuljica
- 3 žličice cejlonskog cimeta
- 2 žličice mljevenog kardamoma
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- ½ žličice soli
- 100 ml kokosovog jogurta
- 250 ml biljnog mlijeka (zobeno, bademovo)
- 80 g biljnog maslaca/margarina + još malo za namastiti tepsiju
Upute:
1. Zagrijte pećnicu na 180 C
2. Namastite kalup za kruh veličine 26 x 11 cm.
3. Sastavite Ankarsrum Assistent sa zdjelom, valjkom za tijesto i nožem za tijesto.
4. Banane na tanjuru zgnječite vilicom dok ne postanu glatke.
5. U posebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, šećer, zob, cimet, kardamom, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
6. Dodajte banane u zdjelu Ankarsrum Assistent i pokrenite mašinu s valjkom za tijesto i nožem za tijesto na maloj do srednjoj brzini.
7. Dodajte jogurt i mlijeko u zdjelu i nastavite miksati srednjom brzinom.
8. Polako dodajte suhe sastojke u zdjelu dok je Assistent na niskoj do srednjoj brzini.
9. Na kraju dodajte otopljeni maslac i miješajte dok se smjesa ne sjedini.
10. zlijte tijesto na namašćeni kalup za kruh i pecite u pećnici oko 50-60 minuta ili dok čačkalicom ne izađe čista. Probajte kruh čačkalicom s najvišeg dijela i ako se puno tijesta zalijepi za čačkalicu ostavite da se peče još par minuta. Banana kruh bi trebao biti gotov za oko 60 minuta.
11. Neka se kruh ohladi u kalupu prije nego što ga izvadite.
Naša preporuka uređaja:
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM kuhinjski robot – crna
-
833,00 €
69.42 € mjesečno
- Dodaj u košaricu
- USKORO DOSTUPNO
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM kuhinjski robot – crvena
-
833,00 €
69.42 € mjesečno
- Pročitaj više