Trenutno pregledavate Babka od borovnice

    Babka od borovnice

    image_pdfimage_print
    Mekana i sočna babka od borovnica zahtjeva malo više vašeg vremena u pripremi, ali kad zagrizete prvi griz, složit ćete se da vrijedi truda! U receptu je navedeno Manitoba brašno, ali ako niste u mogućnosti kupiti ga, glatko brašno će biti dovoljno.

    Sastojci

    Tang Zhong/predtijesto:
    • 80 g mlijeka
    • 20 g brašna (po mogućnosti Manitoba brašno)
    Tijesto:
    • 350 g brašna (po mogućnosti Manitoba brašno)
    • 50 g šećera
    • 2 jaja (sobne temp.)
    • 110 g mlijeka (sobne temp.)
    • 6 g soli
    • 55 g maslaca (sobne temp.)
    • 1 ½ žličice suhog kvasca
    • + 1 jaje kojim premazati tijesto
    Punjenje od borovnica:
    • 200 g borovnica
    • 90 g šećera
    • 2 žlice soka od limuna
    Glazura od limuna:
    • 200 g šećera u prahu
    • 2-3 žlice soka od limuna

    Upute: 

    Tang Zhong – predtijesto:
    U loncu umutite mlijeko i brašno dok ne postane gusto i ne postane poput paste i ljepljive teksture (tijesto treba imati oko 65°C). Prebacite pastu u zdjelu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi u hladnjaku do sobne temperature.
     
    Glavno tijesto:
    1. Sastavite Ankarsrum s zdjelom, kukom za tijesto i nožem za tijesto.
    2. Dodati brašno, šećer, suhi kvasac i uključiti mikser na srednju brzinu.
    3. Dodajte mlijeko, jaja i Tang Zhong smjesu i miješajte dok se ne sjedini (sporom brzinom)
    4. Dodajte sol i miješajte 10 minuta na srednjoj brzini
    5. Dodajte maslac u manjim kockicama, jednu po jednu i miješajte 15-25 minuta.
    6. Premažite zdjelu uljem i prebacite tijesto u nju te tijesto lagano namažite uljem, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže 2 sata
    7. Napravite nadjev od borovnica tako što ćete u lončiću miksati borovnice sa šećerom i limunovim sokom dok smjesa ne postane gusta kao pekmez i ostaviti da se ohladi.
    8. Stavite tijesto u hladnjak na oko 30 minuta (tako ćete lakše raditi s njim) i zatim na pobrašnjenoj dasci razvaljajte tijesto u obliku kvadrata, oko 35/38×35/38 cm.
    9. Na tijesto rasporedite nadjev od borovnica ali ostavite oko 1 cm oko rubova. Zarolajte i lagano prebacite na lim za pečenje, prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 20-30 minuta.
    10. Razvaljano tijesto prerežite na dvije polovice (sa šavom na dnu) pa svaku polovicu  (prerezana strana okrenuta prema sebi) uvrnite u pletenicu i prebacite u kalup za pečenje (cca. dimenzija: 26×12 cm)
    11. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se diže oko 1-1 ½ sat
    12. Premažite babku umućenim jajetom i pecite je 40 minuta u pećnici na 180°C. Ako vidite da je babka već porumenila prije nego što je gotova, možete je pokriti aluminijskom folijom i ostaviti da se peče dok ne bude gotova.
    13. Pustite da se babka ohladi na rešetki i napravite glazuru tako da pomiješate šećer u prahu s limunovim sokom i prelite babku.

    Recept preuzet s ankarsrum.com

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica