Trenutno pregledavate Babka od borovnice

Babka od borovnice

image_pdfimage_print
Mekana i sočna babka od borovnica zahtjeva malo više vašeg vremena u pripremi, ali kad zagrizete prvi griz, složit ćete se da vrijedi truda! U receptu je navedeno Manitoba brašno, ali ako niste u mogućnosti kupiti ga, glatko brašno će biti dovoljno.

Sastojci

Tang Zhong/predtijesto:
  • 80 g mlijeka
  • 20 g brašna (po mogućnosti Manitoba brašno)
Tijesto:
  • 350 g brašna (po mogućnosti Manitoba brašno)
  • 50 g šećera
  • 2 jaja (sobne temp.)
  • 110 g mlijeka (sobne temp.)
  • 6 g soli
  • 55 g maslaca (sobne temp.)
  • 1 ½ žličice suhog kvasca
  • + 1 jaje kojim premazati tijesto
Punjenje od borovnica:
  • 200 g borovnica
  • 90 g šećera
  • 2 žlice soka od limuna
Glazura od limuna:
  • 200 g šećera u prahu
  • 2-3 žlice soka od limuna

Upute: 

Tang Zhong – predtijesto:
U loncu umutite mlijeko i brašno dok ne postane gusto i ne postane poput paste i ljepljive teksture (tijesto treba imati oko 65°C). Prebacite pastu u zdjelu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se ohladi u hladnjaku do sobne temperature.
 
Glavno tijesto:
  1. Sastavite Ankarsrum s zdjelom, kukom za tijesto i nožem za tijesto.
  2. Dodati brašno, šećer, suhi kvasac i uključiti mikser na srednju brzinu.
  3. Dodajte mlijeko, jaja i Tang Zhong smjesu i miješajte dok se ne sjedini (sporom brzinom)
  4. Dodajte sol i miješajte 10 minuta na srednjoj brzini
  5. Dodajte maslac u manjim kockicama, jednu po jednu i miješajte 15-25 minuta.
  6. Premažite zdjelu uljem i prebacite tijesto u nju te tijesto lagano namažite uljem, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže 2 sata
  7. Napravite nadjev od borovnica tako što ćete u lončiću miksati borovnice sa šećerom i limunovim sokom dok smjesa ne postane gusta kao pekmez i ostaviti da se ohladi.
  8. Stavite tijesto u hladnjak na oko 30 minuta (tako ćete lakše raditi s njim) i zatim na pobrašnjenoj dasci razvaljajte tijesto u obliku kvadrata, oko 35/38×35/38 cm.
  9. Na tijesto rasporedite nadjev od borovnica ali ostavite oko 1 cm oko rubova. Zarolajte i lagano prebacite na lim za pečenje, prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 20-30 minuta.
  10. Razvaljano tijesto prerežite na dvije polovice (sa šavom na dnu) pa svaku polovicu  (prerezana strana okrenuta prema sebi) uvrnite u pletenicu i prebacite u kalup za pečenje (cca. dimenzija: 26×12 cm)
  11. Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se diže oko 1-1 ½ sat
  12. Premažite babku umućenim jajetom i pecite je 40 minuta u pećnici na 180°C. Ako vidite da je babka već porumenila prije nego što je gotova, možete je pokriti aluminijskom folijom i ostaviti da se peče dok ne bude gotova.
  13. Pustite da se babka ohladi na rešetki i napravite glazuru tako da pomiješate šećer u prahu s limunovim sokom i prelite babku.

Recept preuzet s ankarsrum.com

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica