Trenutno pregledavate Veganski cheesecake

    Veganski cheesecake

    image_pdfimage_print
    Veganski cheesecake varijanta je popularnog i većini omiljenog cheesecakea. Ova varijanta spaja brusnice i pahuljastu kremu, pa računajte o količini šećera, ako slučajno niste ljubitelj kiselog, svakako prilagodite šećer u kremi. 
     
    Sastojci za podlogu:
    • 130 g višenamjenskog brašna
    • 50 g zobenih pahuljica
    • 3 žličice cimeta
    • ½ žličice praška za pecivo
    • ½ žličice soli
    • 120 g smeđeg šećera
    • 100 g veganskog maslaca, sobne temperature
    • 50 ml biljnog mlijeka (npr. zobeno)
    Krema: 
    • 165 g namočenih, ocijeđenih i ispranih indijskih oraščića
    • 250 g biljnog jogurta (sojin jogurt s okusom bobičastog voća)
    • 50 g šećera u prahu (po želji više)
    • 1,5 žlica limunovog soka
    • korica 1 limuna srednje veličine
    • prstohvat soli
    • 120 g smrznutih brusnica
    Kolačići: 
    • 100g tijesta zapodlogu + 15g brasna
    Za posluživanje: šlag na biljnoj bazi
     

    Upute: 

    1. Indijske oraščiće potopite u tek prokuhanu vodu 15 minuta.
    2. Zagrijte pećnicu na 200C
    3. Pripremite kalup (promjera oko 20 cm) tako da na dno tepsije stavite papir za pečenje.
    4. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, zobene pahuljice, cimet, prašak za pecivo i sol.
    5. Sastavite Ankarsrum Assistent s zdjelom i metlicama. Pjenasto miješajte omekšali maslac i smeđi šećer na srednjoj brzini dok ne dobijete pjenastu kremu, oko 1-2 minute.
    6. Dodajte suhe sastojke u zdjelu malo po malo miksajući na maloj brzini oko 1 minutu.
    7. U zdjelu ulijte biljno mlijeko i nastavite miksati na niskoj brzini dok se tijesto ne sjedini.
    8. Ostavite 100 grama tijesta sa strane, a ostatak utisnite u kalup. Koru  ispeći 5 minuta.
    9. Sastavite Ankarsrum blender. Natopljene, ocijeđene i isprane indijske oraščiće izmiksajte velikom brzinom zajedno s jogurtom, šećerom, limunovim sokom, limunovom koricom i prstohvatom soli. Miksajte 2-3 minute ili dok smjesa ne postane glatka.
    10. Prelijte svilenkasti nadjev za tortu na prethodno ispečenu koru. Ukrasite bobicama i pecite još 25 minuta. Napomene: kolač od sira će se stvrdnuti kada se ohladi.
    11. U zdjeli pomiješajte 100 grama tijesta s brašnom da dobijete glatko tijesto za kolače. Po potrebi mijesite rukama.
    12. Tijesto za kekse razvaljajte u tanki sloj na blago pobrašnjenoj površini i modlicom vadite kekse u obliku srca. Pecite 10 minuta.
    13. Ukrasite cheesecake kolačićima.
    14. Umutite šlag na biljnoj bazi Ankarsrum zdjelom i metlicama na srednjoj brzini oko 2 minute ili dok ne postane pjenasto.
    15. Veganski cheesecake ohladite prije konzumiranja, bilo preko noći ili nekoliko sati u hladnjaku.

    Recept preuzet s ankarsrum.com

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica