Veganski cheesecake varijanta je popularnog i većini omiljenog cheesecakea. Ova varijanta spaja brusnice i pahuljastu kremu, pa računajte o količini šećera, ako slučajno niste ljubitelj kiselog, svakako prilagodite šećer u kremi.
Sastojci za podlogu:
- 130 g višenamjenskog brašna
- 50 g zobenih pahuljica
- 3 žličice cimeta
- ½ žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 120 g smeđeg šećera
- 100 g veganskog maslaca, sobne temperature
- 50 ml biljnog mlijeka (npr. zobeno)
Krema:
- 165 g namočenih, ocijeđenih i ispranih indijskih oraščića
- 250 g biljnog jogurta (sojin jogurt s okusom bobičastog voća)
- 50 g šećera u prahu (po želji više)
- 1,5 žlica limunovog soka
- korica 1 limuna srednje veličine
- prstohvat soli
- 120 g smrznutih brusnica
Kolačići:
- 100g tijesta zapodlogu + 15g brasna
Za posluživanje: šlag na biljnoj bazi
Upute:
- Indijske oraščiće potopite u tek prokuhanu vodu 15 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 200C
- Pripremite kalup (promjera oko 20 cm) tako da na dno tepsije stavite papir za pečenje.
- U zdjeli pomiješajte suhe sastojke: brašno, zobene pahuljice, cimet, prašak za pecivo i sol.
- Sastavite Ankarsrum Assistent s zdjelom i metlicama. Pjenasto miješajte omekšali maslac i smeđi šećer na srednjoj brzini dok ne dobijete pjenastu kremu, oko 1-2 minute.
- Dodajte suhe sastojke u zdjelu malo po malo miksajući na maloj brzini oko 1 minutu.
- U zdjelu ulijte biljno mlijeko i nastavite miksati na niskoj brzini dok se tijesto ne sjedini.
- Ostavite 100 grama tijesta sa strane, a ostatak utisnite u kalup. Koru ispeći 5 minuta.
- Sastavite Ankarsrum blender. Natopljene, ocijeđene i isprane indijske oraščiće izmiksajte velikom brzinom zajedno s jogurtom, šećerom, limunovim sokom, limunovom koricom i prstohvatom soli. Miksajte 2-3 minute ili dok smjesa ne postane glatka.
- Prelijte svilenkasti nadjev za tortu na prethodno ispečenu koru. Ukrasite bobicama i pecite još 25 minuta. Napomene: kolač od sira će se stvrdnuti kada se ohladi.
- U zdjeli pomiješajte 100 grama tijesta s brašnom da dobijete glatko tijesto za kolače. Po potrebi mijesite rukama.
- Tijesto za kekse razvaljajte u tanki sloj na blago pobrašnjenoj površini i modlicom vadite kekse u obliku srca. Pecite 10 minuta.
- Ukrasite cheesecake kolačićima.
- Umutite šlag na biljnoj bazi Ankarsrum zdjelom i metlicama na srednjoj brzini oko 2 minute ili dok ne postane pjenasto.
- Veganski cheesecake ohladite prije konzumiranja, bilo preko noći ili nekoliko sati u hladnjaku.
Recept preuzet s ankarsrum.com
Naša preporuka uređaja:
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM kuhinjski robot – royal plava
-
833,00 €
69.42 € mjesečno
- Dodaj u košaricu