Trenutno pregledavate Hummus od bundeve

Hummus od bundeve

image_pdfimage_print
Neodoljivi hummus od bundeve ne samo da je izvrsne boje nego i još boljeg okusa. Započnite svoj dan s omiljenim kruhom, ukusnim namazom i šalicom kave i prepustite se okusu jeseni. 
 
Sastojci:
  • 200 g slanutka
  • 150 ml vode
  • 1,5 l vode za kuhanje
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1,5 žličica soli
  • 3 žličice currya (prah)
  • 1 prstohvat čilija u prahu
  • 2 kom režnja češnjaka
  • 100 g tahinija
  • 3 žlice soka od limuna
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 300 g bundeve
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 0,5 žličice soli
  • 0,5 žličice papra
 
Upute:
  1. Namočite slanutak najmanje 12 sati. Zatim kuhajte sa sodom bikarbonom, 1 žličicom soli, curryjem, čilijem u prahu u 1,5 l vode 45 do 75 minuta dok ne omekša.
  2. Slanutak stavite posudu, dodajte 150 ml hladne vode, tahini, sok od limuna, češnjak, kumin i malo soli te miješajte dok ne postane kremasto pomoću bamix® višenamjenske oštrice.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Grubo nasjeckajte 300 g bundeve i pomiješajte s 1 žlicom maslinovog ulja te malo soli i papra. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta koristeći gornju/donju toplinu.
  4. Napunite bundevu u bamix® čašu od 0,6 l i napravite pire pomoću bamix® višenamjenske oštrice. Zatim pomiješajte sa smjesom od slanutka. Po potrebi dodajte 2 do 3 žlice vode. Začinite s otprilike 2 žličice curryja.

Recept za hummus od bundeve preuzet s bamix.com

×
×

Košarica