Neodoljivi hummus od bundeve ne samo da je izvrsne boje nego i još boljeg okusa. Započnite svoj dan s omiljenim kruhom, ukusnim namazom i šalicom kave i prepustite se okusu jeseni.
Sastojci:
- 200 g slanutka
- 150 ml vode
- 1,5 l vode za kuhanje
- 1 žličica sode bikarbone
- 1,5 žličica soli
- 3 žličice currya (prah)
- 1 prstohvat čilija u prahu
- 2 kom režnja češnjaka
- 100 g tahinija
- 3 žlice soka od limuna
- 1 žličica mljevenog kumina
- 300 g bundeve
- 1 žlica maslinovog ulja
- 0,5 žličice soli
- 0,5 žličice papra
Upute:
- Namočite slanutak najmanje 12 sati. Zatim kuhajte sa sodom bikarbonom, 1 žličicom soli, curryjem, čilijem u prahu u 1,5 l vode 45 do 75 minuta dok ne omekša.
- Slanutak stavite posudu, dodajte 150 ml hladne vode, tahini, sok od limuna, češnjak, kumin i malo soli te miješajte dok ne postane kremasto pomoću bamix® višenamjenske oštrice.
- Zagrijte pećnicu na 200 °C. Grubo nasjeckajte 300 g bundeve i pomiješajte s 1 žlicom maslinovog ulja te malo soli i papra. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 minuta koristeći gornju/donju toplinu.
- Napunite bundevu u bamix® čašu od 0,6 l i napravite pire pomoću bamix® višenamjenske oštrice. Zatim pomiješajte sa smjesom od slanutka. Po potrebi dodajte 2 do 3 žlice vode. Začinite s otprilike 2 žličice curryja.
Recept za hummus od bundeve preuzet s bamix.com