Trenutno pregledavate Veganske lazanje

    Veganske lazanje

    image_pdfimage_print
    Veganske lazanje od početka do kraja domaće izrade, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Pune radosti i okusa, vaš ručak će dobiti posve novu razinu. Po želji možete dodati i povrće između slojeva, poriluk, paprika i špinat su naša najdraža kombinacija.

    Sastojci

    Listovi za lazanje

    • 390 g durum brašna
    • 200 ml vode
    • 3 žlice maslinovog ulja
    Crveni umak
    • 150-200 g dimljenog tofua (ili drugog mariniranog tofua)
    • 1 žlica maslinovog ulja
    • 1 luk
    • 2-3 češnja češnjaka
    • 800 g pasirane rajčice iz konzerve
    • 1 žlica paste od rajčice
    • 2 žličice balsamica
    • 2-3 žličice povrtnog temeljca
    • 2 žličice sušenog bosiljka
    • 2 žličice sušenog origana
    • 1 žličica šećera
    • soli po potrebi
    Veganski umak od sira
    • 400 ml vrhnja za kuhanje na bazi zobi ili drugog bezmliječnog vrhnja za kuhanje
    • 150 g veganskog ribanog sira
    • 1-2 žličice juhe od povrća u prahu
    • 2 žličice kukuruznog škroba
    Za posluživanje: svježi bosiljak

    Upute:

    Upute listovi za lazanje: 
    1. Sastavite Ankarsrum s zdjelom od nehrđajućeg čelika, nožem za tijesto i valjkom za tijesto
    2. Dodajte  brašno u zdjelu i pokrenite Ankarsrum na maloj brzini. Polako dodajte vodu u zdjelu.
    3. Dodajte ulje i prema potrebi povucite krak prema sredini zdjele kako biste lakše sjedinili sastojke. Postavite tajmer na 5 minuta i pustite da radi tijesto.
    4. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu za pečenje i kratko mijesite.
    5. Pokrijte i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
     
    1. Tijesto za tjesteninu podijelite na 6-8 dijelova.
    2. Počnite s 0 i provucite komad tijesta kroz valjak. Pobrašnite tijesto između valjanja za najbolje rezultate.
    3. Povećajte na 2,3 pa na 4 i razvaljajte dok ne postignete željenu debljinu.
    5. Od ovog tijesta dovoljno je listova za dvoje lazanje, a možete napraviti i druge vrste tjestenine s ovim tijestom. Ostatke tijesta čuvajte u hladnjaku dobro pokrivene prozirnom folijom do 2 dana.
     
    Upute za crveni umak:
    1. Zagrijte pećnicu na 200°C
    2. Protisnite suhi tofu i izmrvite ga na sitne komadiće.
    3. Narežite luk i češnjak.
    4. U tavi zagrijte ulje i izdinstajte luk i češnjak. Dodajte izmrvljeni tofu i dinstajte dok tofu ne dobije zlatnu boju.
    5. Dodajte rajčicu, pastu od rajčice, balzamični ocat i ostale začine te pustite da se kuha na laganoj vatri ispod poklopca najmanje 15 minuta.
    Upute za veganski umak od sira: 
    1. Kuhajte sve sastojke zajedno dok ne dobijete gusti kremasti umak.
     
    Za sastavljanje lazanja:
    1. Prvo dodajte sloj crvenog umaka, zatim listove lazanja, pa veganski umak od sira. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke i dok umak od sira ne bude posljednji sloj.
    2. Pecite u pećnici oko 30-35 minuta ili dok sloj sira ne dobije zlatnu boju.
     
    Na vrh stavite svježi bosiljak!
    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica