Veganske lazanje od početka do kraja domaće izrade, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Pune radosti i okusa, vaš ručak će dobiti posve novu razinu. Po želji možete dodati i povrće između slojeva, poriluk, paprika i špinat su naša najdraža kombinacija.
Sastojci
Listovi za lazanje
- 390 g durum brašna
- 200 ml vode
- 3 žlice maslinovog ulja
Crveni umak
- 150-200 g dimljenog tofua (ili drugog mariniranog tofua)
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 luk
- 2-3 češnja češnjaka
- 800 g pasirane rajčice iz konzerve
- 1 žlica paste od rajčice
- 2 žličice balsamica
- 2-3 žličice povrtnog temeljca
- 2 žličice sušenog bosiljka
- 2 žličice sušenog origana
- 1 žličica šećera
- soli po potrebi
Veganski umak od sira
- 400 ml vrhnja za kuhanje na bazi zobi ili drugog bezmliječnog vrhnja za kuhanje
- 150 g veganskog ribanog sira
- 1-2 žličice juhe od povrća u prahu
- 2 žličice kukuruznog škroba
Za posluživanje: svježi bosiljak
Upute:
Upute listovi za lazanje:
1. Sastavite Ankarsrum s zdjelom od nehrđajućeg čelika, nožem za tijesto i valjkom za tijesto
2. Dodajte brašno u zdjelu i pokrenite Ankarsrum na maloj brzini. Polako dodajte vodu u zdjelu.
3. Dodajte ulje i prema potrebi povucite krak prema sredini zdjele kako biste lakše sjedinili sastojke. Postavite tajmer na 5 minuta i pustite da radi tijesto.
4. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu za pečenje i kratko mijesite.
5. Pokrijte i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Sastavite Ankarsrum valjak za lazanje.
1. Tijesto za tjesteninu podijelite na 6-8 dijelova.
2. Počnite s 0 i provucite komad tijesta kroz valjak. Pobrašnite tijesto između valjanja za najbolje rezultate.
3. Povećajte na 2,3 pa na 4 i razvaljajte dok ne postignete željenu debljinu.
5. Od ovog tijesta dovoljno je listova za dvoje lazanje, a možete napraviti i druge vrste tjestenine s ovim tijestom. Ostatke tijesta čuvajte u hladnjaku dobro pokrivene prozirnom folijom do 2 dana.
Upute za crveni umak:
1. Zagrijte pećnicu na 200°C
2. Protisnite suhi tofu i izmrvite ga na sitne komadiće.
3. Narežite luk i češnjak.
4. U tavi zagrijte ulje i izdinstajte luk i češnjak. Dodajte izmrvljeni tofu i dinstajte dok tofu ne dobije zlatnu boju.
5. Dodajte rajčicu, pastu od rajčice, balzamični ocat i ostale začine te pustite da se kuha na laganoj vatri ispod poklopca najmanje 15 minuta.
Upute za veganski umak od sira:
1. Kuhajte sve sastojke zajedno dok ne dobijete gusti kremasti umak.
Za sastavljanje lazanja:
1. Prvo dodajte sloj crvenog umaka, zatim listove lazanja, pa veganski umak od sira. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke i dok umak od sira ne bude posljednji sloj.
2. Pecite u pećnici oko 30-35 minuta ili dok sloj sira ne dobije zlatnu boju.
Na vrh stavite svježi bosiljak!
Recept preuzet s ankarsrum.com
Naša preporuka uređaja:
-
- USKORO DOSTUPNO
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM kuhinjski robot – royal plava
-
781,74 € (5.890,02 kn)
65.08 € mjesečno
- Pročitaj više
-
-
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM Assistent Original kuhinjski robot – siva
-
781,74 € (5.890,02 kn)
65.08 € mjesečno
- Dodaj u košaricu