Trenutno pregledavate Veganske lazanje

Veganske lazanje

image_pdfimage_print
Veganske lazanje od početka do kraja domaće izrade, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Pune radosti i okusa, vaš ručak će dobiti posve novu razinu. Po želji možete dodati i povrće između slojeva, poriluk, paprika i špinat su naša najdraža kombinacija.

Sastojci

Listovi za lazanje

  • 390 g durum brašna
  • 200 ml vode
  • 3 žlice maslinovog ulja
Crveni umak
  • 150-200 g dimljenog tofua (ili drugog mariniranog tofua)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 800 g pasirane rajčice iz konzerve
  • 1 žlica paste od rajčice
  • 2 žličice balsamica
  • 2-3 žličice povrtnog temeljca
  • 2 žličice sušenog bosiljka
  • 2 žličice sušenog origana
  • 1 žličica šećera
  • soli po potrebi
Veganski umak od sira
  • 400 ml vrhnja za kuhanje na bazi zobi ili drugog bezmliječnog vrhnja za kuhanje
  • 150 g veganskog ribanog sira
  • 1-2 žličice juhe od povrća u prahu
  • 2 žličice kukuruznog škroba
Za posluživanje: svježi bosiljak

Upute:

Upute listovi za lazanje: 
1. Sastavite Ankarsrum s zdjelom od nehrđajućeg čelika, nožem za tijesto i valjkom za tijesto
2. Dodajte  brašno u zdjelu i pokrenite Ankarsrum na maloj brzini. Polako dodajte vodu u zdjelu.
3. Dodajte ulje i prema potrebi povucite krak prema sredini zdjele kako biste lakše sjedinili sastojke. Postavite tajmer na 5 minuta i pustite da radi tijesto.
4. Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu za pečenje i kratko mijesite.
5. Pokrijte i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
 
1. Tijesto za tjesteninu podijelite na 6-8 dijelova.
2. Počnite s 0 i provucite komad tijesta kroz valjak. Pobrašnite tijesto između valjanja za najbolje rezultate.
3. Povećajte na 2,3 pa na 4 i razvaljajte dok ne postignete željenu debljinu.
5. Od ovog tijesta dovoljno je listova za dvoje lazanje, a možete napraviti i druge vrste tjestenine s ovim tijestom. Ostatke tijesta čuvajte u hladnjaku dobro pokrivene prozirnom folijom do 2 dana.
 
Upute za crveni umak:
1. Zagrijte pećnicu na 200°C
2. Protisnite suhi tofu i izmrvite ga na sitne komadiće.
3. Narežite luk i češnjak.
4. U tavi zagrijte ulje i izdinstajte luk i češnjak. Dodajte izmrvljeni tofu i dinstajte dok tofu ne dobije zlatnu boju.
5. Dodajte rajčicu, pastu od rajčice, balzamični ocat i ostale začine te pustite da se kuha na laganoj vatri ispod poklopca najmanje 15 minuta.
Upute za veganski umak od sira: 
1. Kuhajte sve sastojke zajedno dok ne dobijete gusti kremasti umak.
 
Za sastavljanje lazanja:
1. Prvo dodajte sloj crvenog umaka, zatim listove lazanja, pa veganski umak od sira. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke i dok umak od sira ne bude posljednji sloj.
2. Pecite u pećnici oko 30-35 minuta ili dok sloj sira ne dobije zlatnu boju.
 
Na vrh stavite svježi bosiljak!
Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica