Trenutno pregledavate Veganska majoneza
    Recept za vegansku majonezu

    Veganska majoneza

    image_pdfimage_print

    Veganska majoneza, nikad ju nije bilo jednostavnije napraviti!

    S Bamix štapnim blenderom napravi domaću vegansku majonezu koja će savršeno upotpuniti tvoj uskrsni doručak!

    Donosimo ti jednostavan recept koji brzo i lako možeš napraviti.

    Veganska majoneza s BAMIXOM

    Sastojci

    • 125 ml nezaslađenog sojinog mlijeka
    • 2 žličice srednje ljutog senfa
    • 1 žlica limunovog soka
    • 1 žličica bijelog vinskog octa
    • 250 ml repičinog ulja
    • 1 prstohvat soli

    Upute

    1. Stavite sojino mlijeko, senf, limunov sok i bijeli vinski ocat u bamix® 0.6 l vrč. Umetnite bamix® s diskom za aerizaciju i lagano ga pomičite gore-dolje na brzini 2.
    2. Lagano ulijte repičino ulje i miksajte dok majoneza ne dobije kremastu teksturu.
    3. Začinite solju.

    Zatvorena u staklenci ili drugom spremniku s ograničenim dotokom zraka, majonezu u hladnjaku možete čuvati 1 do 2 tjedna.

    Savjet: Za lagani okus jajeta u veganskoj majonezi, koristite ½ žličice crne soli (Kala Namak sol). Rastopite je u mlakoj vodi i umiješajte u majonezu.

    VAŽNO! I sojino mlijeko i repičino ulje moraju biti sobne temperature.

    Original recept pronađi na Bamix službenom webu.

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica