Veganska majoneza, nikad ju nije bilo jednostavnije napraviti!
S Bamix štapnim blenderom napravi domaću vegansku majonezu koja će savršeno upotpuniti tvoj uskrsni doručak!
Donosimo ti jednostavan recept koji brzo i lako možeš napraviti.
Veganska majoneza s BAMIXOM
Sastojci
- 125 ml nezaslađenog sojinog mlijeka
- 2 žličice srednje ljutog senfa
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica bijelog vinskog octa
- 250 ml repičinog ulja
- 1 prstohvat soli
Upute
- Stavite sojino mlijeko, senf, limunov sok i bijeli vinski ocat u bamix® 0.6 l vrč. Umetnite bamix® s diskom za aerizaciju i lagano ga pomičite gore-dolje na brzini 2.
- Lagano ulijte repičino ulje i miksajte dok majoneza ne dobije kremastu teksturu.
- Začinite solju.
Zatvorena u staklenci ili drugom spremniku s ograničenim dotokom zraka, majonezu u hladnjaku možete čuvati 1 do 2 tjedna.
Savjet: Za lagani okus jajeta u veganskoj majonezi, koristite ½ žličice crne soli (Kala Namak sol). Rastopite je u mlakoj vodi i umiješajte u majonezu.
VAŽNO! I sojino mlijeko i repičino ulje moraju biti sobne temperature.
Original recept pronađi na Bamix službenom webu.