Trenutno pregledavate Veganska majoneza
Recept za vegansku majonezu

Veganska majoneza

image_pdfimage_print

Veganska majoneza, nikad ju nije bilo jednostavnije napraviti!

S Bamix štapnim blenderom napravi domaću vegansku majonezu koja će savršeno upotpuniti tvoj uskrsni doručak!

Donosimo ti jednostavan recept koji brzo i lako možeš napraviti.

Veganska majoneza s BAMIXOM

Sastojci

  • 125 ml nezaslađenog sojinog mlijeka
  • 2 žličice srednje ljutog senfa
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žličica bijelog vinskog octa
  • 250 ml repičinog ulja
  • 1 prstohvat soli

Upute

  1. Stavite sojino mlijeko, senf, limunov sok i bijeli vinski ocat u bamix® 0.6 l vrč. Umetnite bamix® s diskom za aerizaciju i lagano ga pomičite gore-dolje na brzini 2.
  2. Lagano ulijte repičino ulje i miksajte dok majoneza ne dobije kremastu teksturu.
  3. Začinite solju.

Zatvorena u staklenci ili drugom spremniku s ograničenim dotokom zraka, majonezu u hladnjaku možete čuvati 1 do 2 tjedna.

Savjet: Za lagani okus jajeta u veganskoj majonezi, koristite ½ žličice crne soli (Kala Namak sol). Rastopite je u mlakoj vodi i umiješajte u majonezu.

VAŽNO! I sojino mlijeko i repičino ulje moraju biti sobne temperature.

Original recept pronađi na Bamix službenom webu.

Meni
0
Košarica
Kontakt
Traži
×
×

Košarica