Tart s kremom od lješnjaka i kruškama idealan je desert. Lagana i pahuljasta krema s mekim kruškama tope se u ustima.
Sastojci:
- 250 g bademovog brašna
- 120 g medjool datulja bez koštica
- 30 ml otopljenog kokosovog ulja
- 150 g prženih lješnjaka
- 330 g krušaka, narezanih na komade
- 90 g medjool datulja bez koštica
- 1/2 žličice mljevenog đumbira
- 1/2 žličice mljevenog cimeta
- 1/2 žličice košer soli, po želji
- 2 kruške, narezane, za ukras
- 115 g suhih marelica, pomiješanih s 1/2 šalice vode, za ukras
Upute:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite kalup za tart na pleh i ostavite sa strane.
2. Za koru: Stavite bademovo brašno, datulje i kokosovo ulje u Vitamix i pričvrstite poklopac. Pritisnite start i pustite da se obradi 45 sekundi.Smjesu za koru rasporedite po pripremljenom kalupu za tart i pritisnite na dno i stranice kalupa tako da dobijete ravnomjernu koru na dnu i sa strane. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta. Izvadite i potpuno ohladite.
3. Za punjenje: Stavite lješnjake, kruške, datulje, začine i sol u Vitamix i dobro zatvorite poklopac. Uključite blender na najnižu brzinu, a zatim brzo povećajte na najveću brzinu, miksajući 45 sekundi i pomoću potisnika gurajte sastojke prema oštricama. Izvadite smjesu iz posude za miješanje i ravnomjerno rasporedite na prethodno pečeno tijesto za tart.
4. Po želji nadjev od lješnjaka uredno stavite dodatno narezane kruške i premažite pireom od marelica. Vratite u prethodno zagrijanu pećnicu na 18 – 20 minuta ili dok ne porumene
Recept preuzet s vitamix.com.
Naša preporuka uređaja:
-
- USKORO DOSTUPNO
- Blenderi
Vitamix ASCENT A3500i blender inox
-
1.007,37 € (7.590,03 kn)
već od 83.92 eur. mjesečno
- Pročitaj više
-