Trenutno pregledavate Tart s kremom od lješnjaka i kruškama

Tart s kremom od lješnjaka i kruškama

image_pdfimage_print
Tart s kremom od lješnjaka i kruškama idealan je desert. Lagana i pahuljasta krema s mekim kruškama tope se u ustima. 
 
Sastojci:
  • 250 g bademovog brašna
  • 120 g medjool datulja bez koštica
  • 30 ml otopljenog kokosovog ulja
  • 150 g prženih lješnjaka
  • 330 g krušaka, narezanih na komade
  • 90 g medjool datulja bez koštica
  • 1/2 žličice mljevenog đumbira
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice košer soli, po želji
  • 2 kruške, narezane, za ukras
  • 115 g suhih marelica, pomiješanih s 1/2 šalice vode, za ukras
 
Upute:
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite kalup za tart na pleh i ostavite sa strane.

 

2. Za koru: Stavite bademovo brašno, datulje i kokosovo ulje u Vitamix i pričvrstite poklopac. Pritisnite start i pustite da se obradi 45 sekundi.Smjesu za koru rasporedite po pripremljenom kalupu za tart i pritisnite na dno i stranice kalupa tako da dobijete ravnomjernu koru na dnu i sa strane. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta. Izvadite i potpuno ohladite.

 
3. Za punjenje: Stavite lješnjake, kruške, datulje, začine i sol u Vitamix i dobro zatvorite poklopac. Uključite blender na najnižu brzinu, a zatim brzo povećajte na najveću brzinu, miksajući 45 sekundi i pomoću potisnika gurajte sastojke prema oštricama. Izvadite smjesu iz posude za miješanje i ravnomjerno rasporedite na prethodno pečeno tijesto za tart.
 
4. Po želji nadjev od lješnjaka uredno stavite dodatno narezane kruške i premažite pireom od marelica. Vratite u prethodno zagrijanu pećnicu na 18 – 20 minuta ili dok ne porumene

Recept preuzet s vitamix.com.

 

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica