- 250 g bademovog brašna
- 120 g medjool datulja bez koštica
- 30 ml otopljenog kokosovog ulja
- 150 g prženih lješnjaka
- 330 g krušaka, narezanih na komade
- 90 g medjool datulja bez koštica
- 1/2 žličice mljevenog đumbira
- 1/2 žličice mljevenog cimeta
- 1/2 žličice košer soli, po želji
- 2 kruške, narezane, za ukras
- 115 g suhih marelica, pomiješanih s 1/2 šalice vode, za ukras
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite kalup za tart na pleh i ostavite sa strane.
2. Za koru: Stavite bademovo brašno, datulje i kokosovo ulje u Vitamix i pričvrstite poklopac. Pritisnite start i pustite da se obradi 45 sekundi.Smjesu za koru rasporedite po pripremljenom kalupu za tart i pritisnite na dno i stranice kalupa tako da dobijete ravnomjernu koru na dnu i sa strane. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta. Izvadite i potpuno ohladite.
Recept preuzet s vitamix.com.
Naša preporuka uređaja:
-
- Blenderi
Vitamix ASCENT A3500i blender inox
-
1.247,00 € (9.395,52 kn)
103.92 € mjesečno
- Dodaj u košaricu
-
- Blenderi
Vitamix ASCENT A2500i Bijeli
-
931,00 € (7.014,62 kn)
77.58 € mjesečno
- Dodaj u košaricu