Trenutno pregledavate Novi desert za Uskrs: veganska čokoladna torta

Novi desert za Uskrs: veganska čokoladna torta

image_pdfimage_print
Ovog Uskrsa želite novi desert? Imamo za vas jednu odličnu vegansku čokoladnu tortu. Obavezno stavite u hladnjak preko noći prije posluživanja, a Vitamix će se pobrinuti za savršeno baršunastu kremu.
Sastojci:
  • 350 g lješnjaka, podijeljena upotreba
  • 135 ml kokosovog ulja + 1 žlica, podijeljena upotreba
  • 1 prstohvat soli, po želji
  • 150 g datulja bez koštica
  • 1 mahune vanilije
  • 120 ml nektara agave
  • 5 avokada, oguljenih, bez sjemenki
  • 100 g kakaa u prahu
  • 3 žlice (10 g) goji bobica u prahu
Upute: 
  1. Stavite polovicu lješnjaka u posudu Vitamixa i pričvrstite poklopac.
  2. Brzo pulsirajte. Nastavite s pulsiranjem još 8 do 12 puta, koristeći potisnik da utisnete sastojke u prema ošticama. Ponovite s drugom polovicom lješnjaka i zvadite u zdjelu.
  3. Dodajte 1 žlicu kokosovog ulja i sol u mljevene lješnjake u zdjelu i pomiješajte da se sjedini. Utisnite u kalup za tortu (24 cm promjer).
  4. Stavite 1/2 šalice (120 ml) kokosovog ulja, datulje, mahune vanilije i agavu u Vitamix posudu od 1,2 litre navedenim redoslijedom i pričvrstite poklopac.
  5. Pokrenite blender i polako povećavajte brzinu do najveće brzine. Miješajte 25 sekundi, koristeći potisnik za utiskivanje sastojaka u oštrice. Izvadite i stavite u zdjelu.
  6. Stavite 2 ½ avokada u Vitamix spremnik i stavite poklopac.
  7. Okrenite na 1 i polako povećajte brzinu na 10. Miješajte 30 sekundi. Dodajte u zdjelu sa smjesom od datulja. Ponovite postupak za drugu ½ avokada.
  8. Dodajte kakao prah i goji bobice u zdjelu s mješavinom avokada i datulja. Pomiješajte da se sjedini.
  9. Žlicom nanesite smjesu preko kore od lješnjaka, prekrijte folijom i stavite u hladnjak preko noći da se stegne.
  10. Narežite tortu neposredno prije posluživanja.

Uživajte u veganskoj čokoladnoj torti!

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica