Ovog Uskrsa želite novi desert? Imamo za vas jednu odličnu vegansku čokoladnu tortu. Obavezno stavite u hladnjak preko noći prije posluživanja, a Vitamix će se pobrinuti za savršeno baršunastu kremu.
Sastojci:
- 350 g lješnjaka, podijeljena upotreba
- 135 ml kokosovog ulja + 1 žlica, podijeljena upotreba
- 1 prstohvat soli, po želji
- 150 g datulja bez koštica
- 1 mahune vanilije
- 120 ml nektara agave
- 5 avokada, oguljenih, bez sjemenki
- 100 g kakaa u prahu
- 3 žlice (10 g) goji bobica u prahu
Upute:
- Stavite polovicu lješnjaka u posudu Vitamixa i pričvrstite poklopac.
- Brzo pulsirajte. Nastavite s pulsiranjem još 8 do 12 puta, koristeći potisnik da utisnete sastojke u prema ošticama. Ponovite s drugom polovicom lješnjaka i zvadite u zdjelu.
- Dodajte 1 žlicu kokosovog ulja i sol u mljevene lješnjake u zdjelu i pomiješajte da se sjedini. Utisnite u kalup za tortu (24 cm promjer).
- Stavite 1/2 šalice (120 ml) kokosovog ulja, datulje, mahune vanilije i agavu u Vitamix posudu od 1,2 litre navedenim redoslijedom i pričvrstite poklopac.
- Pokrenite blender i polako povećavajte brzinu do najveće brzine. Miješajte 25 sekundi, koristeći potisnik za utiskivanje sastojaka u oštrice. Izvadite i stavite u zdjelu.
- Stavite 2 ½ avokada u Vitamix spremnik i stavite poklopac.
- Okrenite na 1 i polako povećajte brzinu na 10. Miješajte 30 sekundi. Dodajte u zdjelu sa smjesom od datulja. Ponovite postupak za drugu ½ avokada.
- Dodajte kakao prah i goji bobice u zdjelu s mješavinom avokada i datulja. Pomiješajte da se sjedini.
- Žlicom nanesite smjesu preko kore od lješnjaka, prekrijte folijom i stavite u hladnjak preko noći da se stegne.
- Narežite tortu neposredno prije posluživanja.
Uživajte u veganskoj čokoladnoj torti!