Facebook Pixel code
Tanki kruh iz Enzita Kitchen Studija

Tanki kruh iz Enzita Kitchen Studija

Je li i vama roštilj sinonim za Prvi maj? 🙂 Sutra, naravno, roštiljamo, a kada odlučimo roštiljati, kruh ili somun su nam zadnja točka na popisu za kupovinu, ali uvijek nedostaju ako ih zaboravimo. Ovaj puta sam se dosjetila već dobro iskušani recept za tanki kruh upotrijebiti kao zamjenu za somun, a kako bih i vama dala ideju – pripremila sam ga već danas. Uz to, ovaj recept spada u kategoriju „Nema kvasca – nema veze!“ jer ga možete izraditi od sastojaka koje sigurno imate u hladnjaku i bez odlaska u neku posebnu nabavku.

Nostalgija za druženjem

Bilo je pravo zadovoljstvo kod kuće ponoviti recept koji je više od stotinu ljudi iskušalo u našem Kitchen Studiju na radionicama i kulinarskim team building druženjima. Neka nostalgija krene uz želju za skorim druženjem u našem Enzita Kitchen Studiju! 🙂

Recept za tanki kruh (eng. flatbread) iz Kitchen Studija

2 šalice glatkog brašna, plus još malo za pobrašniti dasku
2 žličice praška za pecivo
1 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone
1 šalica običnog ili grčkog jogurta
2 žlice maslinovog ulja
biljno ulje, za tavu

1. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i sodu bikarbonu. Dodajte jogurt i ulje te mijesite dok više ne bude suhih točaka u zdjeli.
2. Lagano pobrašnite dasku. Prebacite tijesto na nju i mijesite dok ne postane glatko (3 do 4 minute), dodajući brašno ako je tijesto ljepljivo.
3. Podijelite tijesto na 3 dijela te svaki razvaljajte u tanak kruh (otprilike 0,5 cm debljine, kao debela mini palačinka). Zagrijte veliku tavu ili električni roštiljk na srednje jakoj vatri i dodajte dovoljno ulja da pokrije dno tave. Pecite kruh dok ne dobije zlatnu boju s obje strane (oko 2 minute po strani). Ponovite dok ne ispečete svo tijesto, dodajući još ulja ako je potrebno.
4. Gotov kruh možete poslužiti i jesti uz namaz poput hummusa, složiti nadjeve po želji te konzumirati svježe ili zapečeno u pećnici, a možete ih upotrijebiti umjesto klasičnih somuna za nedjeljni roštilj ili prigodno – sutra za najukusniji roštilj u godini – roštilj povodom Prvog maja. 🙂

U slast,

Marija

Odgovori

×

Košarica