Trenutno pregledavate Pravi izazov ili Lepinjice s biljem i češnjakom (+Falafel u sljedećoj objavi)

    Pravi izazov ili Lepinjice s biljem i češnjakom (+Falafel u sljedećoj objavi)

    image_pdfimage_print

    Tijesto mi je poseban izazov. Priznajem da u tom polju imam vrlo malo znanja jer sam odrasla uz znanost dizanog tijesta. Mama i baka uvijek su pekle kruh i različite druge uratke od brašna, vode i kvasca, što me uvjerilo da je za tu priču potrebno puno iskustva, godina i strpljenja. Zato do sada nije bilo vrijeme za to, jednostavno. Da se ne izrazim krivo, nemam baš puno iskustva, a ni godina, a ni strpljenja, ali vrijeme je da se sve to krene gomilati. Godine samo što nisu, strpljenje već pomalo je, a iskustvo će doći s praksom. Odvažila sam se, dakle, odmaknuti od tijesta za pizzu i probati recept za tanke ljepinice s češnjakom i biljem. Priznajem, češnjak je pobijedio moju neodlučnost. Pratite recept točno kako piše. Ne samo radi teksture tijesta, nego i radi samog pečenja. Ako vam se čini da još nije pečeno, vjerujte, pečeno je! 😀

    Ljepinice s češnjakom i biljem
    225 g glatkog brašna, i još malo za posipanje
    2 žlice maslinovog ulja, i još malo za pečenje
    130 ml tople vode
    2 češnja češnjaka
    2 žlice nasjeckanog peršina
    1 žlica nasjeckanog bosiljka 

    1. Brašno, ulje i vodu stavite u veliku posudu, dobro posolite. Pomiješajte sve zajedno nožem, a zatim rukama zamijesite meko tijesto. Prebacite na pobrašnjenu površinu i mijesite 4 do 5 minuta. 
    2. Razvaljajte tijesto u krug, pospite češnjakom i biljem te opet zamijesite. Mijesite dok se češnjak i bilje dobro ne povežu s tijestom. 
    3. Podijelite tijesto u 6 jednakih loptica, a zatim svaku razvaljajte valjkom u jako tanak krug. 
    4. Zagrijte veliku tavu dok ne postane jako vruća., zatim pomoću papirnatog ubrusa utrljajte malo ulja na tavu. Stavite tijesto da se peče 2 minute dok se ne napuhn i ne postane blago zlatne boje. Preokrenite ga na drugu stranu i pecite 2-3 minute. Ponovite postupak s preostalim tijestom, a svaki puta dodajte malo ulja na tavu ako je potrebno. 
    5. Poslužite toplo s nekim umakom.
    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica