Trenutno pregledavate Stigli iznenadni gosti. Što sada?
Finger food

Stigli iznenadni gosti. Što sada?

image_pdfimage_print

Britanci imaju Entertaining, a mi primamo goste!

Ovo je uobičajeno u situacijama kada želimo nadoknaditi propušteno s našom rodbinom ili našim prijateljima, pa ih pozovemo na večeru ili organiziramo opuštenije druženje, poput večeri društvenih igara uz recimo grickalice i/ili finger food. Za one željne malo veće zabave i koji imaju mogućnost, uvijek mogu organizirati tzv. house party.

No što kada vam se prijatelji ili rodbina nenajavljeno i neočekivano pojave na ulaznim vratima a nemate ništa pripremljeno? U ovakvim situacijama potrebno je improvizirati, što ne mora nužno biti loše! Koliko vam se puta u životu ovo dogodilo i na kraju ste shvatili kako je improvizirana večer prošla puno bolje nego što ste očekivali.

Improvizirane večeri – što učiniti?

Donosimo vam nekoliko savjeta u slučajevima kada vas zadese ovakve večeri:

  1. Naučite se povesti sa situacijom!
  2. Nemojte se bespotrebno stresirati! Iz ovoga može proizaći samo odlično provedena večer u društvu vaših najmilijih!
  3. Nemojte razmišljati o tome je li vam stan/kuća u neredu i nepospremljen(a). Umjesto toga, zamolite jednoga od gostiju da kratko zabavlja ostale i pravi im društvo dok vi na brzinu oslobađate mjesta za sjedenje i sređujete kupaonicu (pod ‘sređujete’ mislimo na brzinski prebrisati umivaonik i wc dasku, te postavljanje čistog ručnika za ruke).
  4. Naučite uživati u danom trenutku! Na kraju večeri shvatit ćete kako ste uživali i više nego što ste mislili.
  5. Iznenadni gosti znaju sa sobom ponijeti nešto za prigristi. No, u slučaju ako se pojave “praznih ruku”, a vi baš nemate ništa od hrane za brzinsko spremanje (čisto sumnjamo, no what if, what if…). Uvijek možete poslati nekoga od njih da “skokne” do trgovine po grickalice i/ili par namirnica za brzinsko pripremanje zakuske.
  6. Pristigli gosti vam mogu biti od koristi i u pripremi zakuske te finger fooda. Dok zajednički pripremate ono što ste brzinski smislili, istovremeno se već družite i nadoknađujete propušteno (nije li to poanta s početka priče?)

 Party snackovi (Finger Food Masterclass)

Kako bi vam dodatno olakšali jednu od takvih spontanih i najbolje provedenih večeri u sjajnom društvu, imamo za vas još dodatno rješenje. Riječ je o radionici Party snackova – Finger Food Masterclass. Radionica se održava ovaj tjedan, točnije u srijedu, 23. ožujka u našem Kitchen studiju. A što možete naučiti na radionici, pročitajte na našem webu.

Postanite pravi party maheri, kako u planiranim, tako i u iznenadnim situacijama. Zabava je zagarantirana!

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica