Trenutno pregledavate Sok bez pjene, neželjenih komada voća i brze oksidacije

Sok bez pjene, neželjenih komada voća i brze oksidacije

image_pdfimage_print

Sok bez pjene, neželjenih komada voća, brze oksidacije i promjene boje upravo je sok kojem je Hurom težio kada je započeo svoju ideju o sokovnicima s tehnologijom hladnog prešanja. Njegov cilj bio je potaknuti ljude da si sami pripremaju zdravu hranu od najboljih sastojaka i cijede 100% prirodni domaći sok.

Ako i vi želite pripremati ovako bistre i kvalitetne sokove bez pjene i neželjenih komada voća, a niste još nabavili sokovnik, nemate što čekati, krenite odmah po svoje prirodne sokove. Na vama je da izaberete sokovnik koji je najprikladniji vašim potrebama, ali i cijele obitelji. A na meni je da vam kažem kakvu teksturu soka možete očekivati od sokovnika koji postoje na tržištu.

Postoje dvije vrste sokovnika: s hladnim prešanjem i centrifugalni. Svaki od njih daje vam dva različita načina cijeđenja sokova, a kvaliteta soka ovisi o kvaliteti sokovnika.

Svakako bih preporučila da se prije same kupnje sokovnika zapitate za što vam on točno treba jer dugoročno investirajući u proizvod kao takav, zapravo investirate u vaše zdravlje, a ono je daleko bitnije od svega.

 

Zašto je Huromovo hladno prešanje kvalitetnije od bilo kojeg centrifugalnog sokovnika?

Iako su centrifugalni sokovnici prije bili vrlo popularni zbog svoje pristupačnosti i povoljnije cijene, sokovnici s hladnim prešanjem su se do danas izborili za vodeće mjesto na ljestvici sokovnika te ga kvalitetom opravdali. Sokovnici za hladno prešanje djeluju drukčije od centrifugalnih sokovnika.

Umjesto da se voće i povrće pod noževima vrti brzo, stvarajući pritom toplinu i buku, Huromovi sokovnici za hladno prešanje rade sporije, baš poput ručnog cjedila za citruse, ali s većim pritiskom. Ultem vijak bez oštrih rubova i glasnih oštrica, nježno i sporo istiskuje sok iz voća ili povrća. Zbog takvog načina cijeđenja, Huromov sok zadržava prirodni okus, miris i boju voća ili povrća. Daje fini i čisti okus za razliku od sokova napravljenih centrifugalnim sokovnicima.

Tome svjedoči i pulpa koja kod centrifugalnih sokovnika ostaje vrlo vlažna jer dosta soka ostaje u njoj.

Kod Huroma pulpe ima vrlo malo i vrlo je suha, što znači da je iz voća ili povrća hladnim prešanjem maksimalno iskorišteno sve što namirnica može dati.

 

Sok od zelenog lisnatog povrća

Ukoliko poželite sok od lisnatog zelenila i povrća, Hurom će vam bez problema prirediti jedan takav hranjivi zeleni napitak jer centrifugalnim sokovnikom to nećete moći iscijediti. Usporedbe radi, sok iz centrifuge će se nakon nekog vremena početi razdvajati na bistri i mutni dio pa vizualno, a ni okusom, više neće biti privlačan. S Huromom ćete iz voća i povrća moći iscijediti bistri sok bez pjene i neželjenih komada, koji je dugotrajan, pa ga možete čuvati i do dva dana u hladnjaku.

Uz bistar sok punog okusa,
Tea Tušup

 

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica