Trenutno pregledavate Razlike između modela Vitamix blendera

Razlike između modela Vitamix blendera

image_pdfimage_print

Razlike između modela Vitamix blendera

Odlučili ste investirati u blender i to ne bilo kakav nego Vitamix blender? Dovoljno ste ga proučili da znate da zamijenjuje čak 10 uređaja i da u njemu možete raditi nevjerojatne stvari s hranom? Dočekali ste svoju priliku i došao je taj dan kada ćete Vitamix napokon ponijeti sa sobom? E sad, ako se kojim slučajem dvoumite oko izbora modela, reći ću vam samo jedno: koji god Vitamix uzeli, nećete pogriješiti! No, da biste početak ove sretne priče ipak uskladili s vlastitim potrebama i mogućnostima, evo nekoliko kratkih crtica o sličnostima i razlikama između dostupnih modela Vitamix u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj su trenutno dostupna dva tipa Vitamix blendera: klasičan/mehanički model i digitalni (pametni) Vitamix blender.

U kategoriju klasičnog blendera spada popularan i široko dostupan model Vitamix Explorian E310. On je kompaktan, tradicionalan, industrijskog izgleda i intuitivnih kontrola. Savršen je za svakoga kome nisu bitne tehnološke novotarije, nego ipak naginje jednostavnom mehaničkom upravljanju aparatom.

Digitalne  Vitamix blendere iz Ascent serije čini fantastičan trio. To su A2300i, A2500i i A3500i. Težite li više digitalnom svijetu tehnologije, Ascenti su idealni za vas! Jedini su tip blendera visoke performanse s bežičnim povezivanjem i sustavom SELF-DETECT™ tehnologije.

 

Poveznica Vitamix blendera: Explorian E310 i Ascent serije (2300i, 2500i i 3500i) 

  • Vitamixov vrtlog: svi Vitamix blenderi imaju jedinstvenu snagu rotacije svojih patentiranih noževa, pri kojoj postižu maksimalnu brzinu od 37000 okretaja u minuti. To je više nego dovoljno za obradu najzahtjevnijih namirnica.
  • kvaliteta motora: svi modeli su opremljeni sigurnosnim mehanizmima koji sprječavaju pregrijavanje motora. Imaju ugrađenu zaštita od preopterećenja, specifilčnu cirkulaciju zraka oko motora te smanjenu količinu buke ju odnosu na druge blendere.
  • svestranost namjene: jednostavna izrada juha, maslaca, namaza, gustih krema i umaka, sladoleda, smoothija, sjeckanje voća i povrća, priprema tijesta, mljevenje začina i žitarica itd.
  • samočišćenje: za jednostavno održavanje nije potrebno rastavljanje. Uzmite toplu vodu, kap deterdženta i stavite maksimalnu brzinu na oko 60 sekundi i manje. Vitamix sam čisti ostatke sadržaja ispod noža i unutar posude. Eventualne ostatke pokupite spužvicom i isperite – bez ribanja i četkanja.

Razlike između modela Vitamix blendera: Explorian E310 i Ascent serije (2300i, 2500i i 3500i)

Vitamix Explorian E310 miljenik je svih kupaca i najpovoljniji je trenutno dostupan Vitamixov model u Hrvatskoj. Dolazi u crnoj boji i rad na njemu u potpunosti je manualan. Ima snagu motora 1200 W, što je za 200 W manje od Ascent modela. No, i on postiže brzinu od 37 000 okretaja u minuti, baš kao i Ascent modeli. Njegova je garancija 5 godina. Dolazi uz posudu od 1,4 litre, a dostupne su i dodatne posude 0,9 litara za mokru obradu i posuda od 0,9 litara za suhu obradu (mljevenje brašna). Explorian samo nastavlja baštinu vrhunskih performansi i pouzdanosti koje odlikuju sve prijašnje generacije Vitamix blendera.

Vitamix Ascent

 Svi modeli iz Ascent serije Vitamix blendera imaju garanciju od 10 godina i dolaze s posudom od 2 litre. Posude na sebi imaju magnetni osigurač kako se aparat ne bi mogao paliti bez postavljenog poklopca na posudu što daje dodatnu sigurnost prilikom korištenja. Za njega dodatno možete kupiti posudu/putnu čašu od 0,6 litara za tekuće obroke i posudicu od 0,23 litre za manje količine namaza i umaka. Imaju ugrađene digitalne tajmere tako da svaki put postižete savršenu teksturu.

Vitamix A2300i i A2500i naizgled su vrlo slični. Oba modela imaju digitalni zaslon s tajmerom i manualnu upravljačku konzolu te dolaze u četiri boje (bijela, crna, crvena i titanij). Razlika je jedino u tome što A2500i ima još dodatna 3 programa (smoothie/ledeni deserti/juhe) te vam pruža komociju pokretanja aparata te njegovog samostalnog gašenja na kraju programa, čak i bez vašeg prisutstva. Kod modela A2300i pak imate potpunu kontrolu prilikom obrade i biranja brzina jer on nema automatskih postavki. Elegantan A3500i priča je za sebe. Kućište mu je od inoxa. Ima manualno i programsko korištenje s upravljačkom konzolom na dodir. Dodirom odabirete i svaki od dodatnih 5 programa (smoothie/namazi/ledeni deserti/juhe/čišćenje), kao i opciju podešavanja vremena miksanja nakon čijeg isteka će se aparat sam ugasiti.

U redu, rezimirajmo! Određene razlike među modelima jesu prisutne, ali više-manje  se tiču tehničkih karakteristika aparata. Te karakteristike s druge strane ne utječu na pojedinačne izvedbe aparata jer u svakom Vitamixovom modelu ćete dobiti savršen rezultat obrade. Napredna tehnologija i poboljšani dizajn ponuđeni su u novim Ascent modelima, dok se Vitamix Explorian drži klasičnog izgleda i hladne mehanike. Zato, uzmite što mislite da je najbolje za vas i obitelj jer štogod uzeli, konačno ćete biti zadovoljni.

Vitamix je nedvojbeno izvrsno uložen novac, uživajte u odabiru! 🙂

Tea Tušup

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica