Savršeni domaći maslac iz Vašeg Vitamixa možete jednostavno napravit kod kuće bez dodataka konzervansa. Maslac možete i zamrznuti kako biste ga duže čuvali.
Pretjerano obrađivanje namirnice će uzrokovati pregrijavanje Vitamix blendera. Ne bi trebali blendati više od minute nakon što smjesa počne slobodno cirkulirati kroz oštrice.
Sastojci:
- 440 g neslanog tostiranog kikirikija – za maslac od kikirikija
ili
- 440 g badema tostiranih uz dodatak 60 ml ulja uljane repice (po potrebi više) stavite u hladnjak i sljedeći dan izlijte ulje što se skupilo gore
Upute:
- Stavite sastojke u Vitamix blender i zatvorite posudu
- Odaberite brzinu 1, pokrenite blender i odmah povećajte na brzinu 10 koristeći potisnik stalno da biste pritisnuli sastojke prema oštricama
- nakon jedne minute blendanja čut ćete da drugačiji zvuk rada motora. Zaustavite blender i maslac prespite u posude.
Za crunchy maslac dovoljno je 1 minuta blendanja na brzini 10, a za kremastiji dovoljne su 2 minute.