Trenutno pregledavate Kako napravit maslac u Vitamixu?

    Kako napravit maslac u Vitamixu?

    image_pdfimage_print

    Savršeni domaći maslac iz Vašeg Vitamixa možete jednostavno napravit kod kuće bez dodataka konzervansa. Maslac možete i zamrznuti kako biste ga duže čuvali.

     

    Pretjerano obrađivanje namirnice će uzrokovati pregrijavanje Vitamix blendera. Ne bi trebali blendati više od minute nakon što smjesa počne slobodno cirkulirati kroz oštrice.

     

    Sastojci:

    • 440 g neslanog tostiranog kikirikija – za maslac od kikirikija

    ili

    • 440 g badema tostiranih uz dodatak 60 ml ulja uljane repice (po potrebi više) stavite u hladnjak i sljedeći dan izlijte ulje što se skupilo gore

     

    Upute:

    1. Stavite sastojke u Vitamix blender i zatvorite posudu
    2. Odaberite brzinu 1, pokrenite blender i odmah povećajte na brzinu 10 koristeći potisnik stalno da biste pritisnuli sastojke prema oštricama
    3. nakon jedne minute blendanja čut ćete da drugačiji zvuk rada motora. Zaustavite blender i maslac prespite u posude.

     

    Za crunchy maslac dovoljno je 1 minuta blendanja na brzini 10, a za kremastiji dovoljne su 2 minute.

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica