Trenutno pregledavate Kako napravit maslac u Vitamixu?

Kako napravit maslac u Vitamixu?

image_pdfimage_print

Savršeni domaći maslac iz Vašeg Vitamixa možete jednostavno napravit kod kuće bez dodataka konzervansa. Maslac možete i zamrznuti kako biste ga duže čuvali.

 

Pretjerano obrađivanje namirnice će uzrokovati pregrijavanje Vitamix blendera. Ne bi trebali blendati više od minute nakon što smjesa počne slobodno cirkulirati kroz oštrice.

 

Sastojci:

  • 440 g neslanog tostiranog kikirikija – za maslac od kikirikija

ili

  • 440 g badema tostiranih uz dodatak 60 ml ulja uljane repice (po potrebi više) stavite u hladnjak i sljedeći dan izlijte ulje što se skupilo gore

 

Upute:

  1. Stavite sastojke u Vitamix blender i zatvorite posudu
  2. Odaberite brzinu 1, pokrenite blender i odmah povećajte na brzinu 10 koristeći potisnik stalno da biste pritisnuli sastojke prema oštricama
  3. nakon jedne minute blendanja čut ćete da drugačiji zvuk rada motora. Zaustavite blender i maslac prespite u posude.

 

Za crunchy maslac dovoljno je 1 minuta blendanja na brzini 10, a za kremastiji dovoljne su 2 minute.

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica