Trenutno pregledavate Kako napraviti svoj kimchi?

Kako napraviti svoj kimchi?

image_pdfimage_print

Napravi svoj domaći kimchi po našem receptu.  Kimchi djeluje kao ljuti dodatak mnogim jelima i odličan je poticaj za vaša crijeva. Riblji umak Sand Lance je vrsta korejskog ribljeg umaka. Mochiko brašno je ljepljivo rižino brašno, korisno kao sredstvo za zgušnjavanje koje možete pronaći u mnogim azijskim supermarketima i na internetu. Ako ga ne možete pronaći, samo ga upotrijebite redovno brašno.

Krenimo redom:

Sastojci: 

  • 1 glavica Napa kupusa(ili Bok Choy)
  • 600g rotkvica
  • 300g luka
  • 1 kruška
  • 150g češnjaka
  • 1 komad veličine palca đumbira
  • 150g crvenog čilija u prahu
  • 50g fermentiranih kozica(saewoojeot)
  • 50g ribljeg umaka Sand Lance(kkanari aekjeot) (neobavezno)
  • 250 ml hladne vode (plus više koristiti za salamuru)
  • 3 žlice slatkog rižinog brašna (mochiko brašno)
  • Sol (po želji)

Ukiselite kupus u salamuri

  1. Napravite salamuru miješajući vodu i sol omjer 9 dijelova vode i 1 1/2 dijela soli. (Slamura bi trebala u potpunosti prekriti kupus.)
  2. Kupus narežite na četvrtine. Napravite rez od 5 cm na četvtinama i zatim ih raskomadati na komade. Stavite ih u veliku zdjelu, a između slojeva listova pospite sol. Prelijte ih salamurom.
  3. Ostavite kupus 3-4 sata na sobnoj temperaturi, zatim ih okrenite da budu dobro pokrivene. Ostavite kupus još 3-4 sata.
  4. Kupus isperite običnom vodom istavite ih negdje da voda može otjecati

 

Napravite slatku rižinu pastu

  1. . Stavite 250ml hladne vode i 3 žlice slatkog rižinog brašna u lonac i upalite vatru na srednju temperaturu te miješajte pjenjačom dok smjesa ne postane gusta i puna mjehurića(oko 30 – 60 sekundi)
  2. Smanjite vatru na srednje nisku i nastavite miješati još 30 sekundi
  3. Nakon 30 sekundi pustite da se pasta od brašna ohladi

 

Napravite začine

  1. Ogulite i narežite rotkvicu, krušku, luk i đumbir na kockice
  2. Stavite rotkvicu, krušku, luk, đumbir, kao i češnjak, fermentirane škampe i riblji umak Sand Lance (ako koristite) u Vitamix spremnik i učvrstite poklopac
  3. Počnite miješati na 3 i polako povećajte brzinu na 10 oko 90 sekundi ili dok ne postane glatko
  4. Dodajte crveni čili u prahu, 1 žlicu šećera, 1 žlicu soli i ohlađenu pastu od brašna slatke riže i miksajte smjesu još 60 sekundi. (Počnite od brzine 3 i polako povećavajte brzinu do 10)

 

Spojite kimchi

  1. Stavite jedan komad kiselog kupusa u veliku zdjelu za miješanje i na vrh stavite kuglicu začina. Ponovite s ostalim listovima kupusa dok sve ne bude dobro pokriveno
  2. Za spremanje stavite smjesu za kimchi prikladnu i steriliziranu posudu s poklopcem i prelijte ostatke začina na kimchi. Možete ga ostaviti da fermentira na sobnoj temperaturi dan-dva kako bi razvio oštriji okus ili ga staviti ravno u hladnjak

 

 

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica