Trenutno pregledavate Najzdraviji obrok u danu / Projekt “Hrana kroz život”

Najzdraviji obrok u danu / Projekt “Hrana kroz život”

image_pdfimage_print

Kroz naš projekt “Hrana kroz život”  želimo vam skrenuti pažnju na to da brz i jednostavan, a najzdraviji obrok u danu može biti čaša svježe cijeđenog soka. Isto tako, da raznim zdravstvenim stanjima na koja barem donekle možemo utjecati prilagodbom prehrane, tj. odgovarajućim odabirom namirnica. Uštedite vrijeme i započnite dan uz Hurom sok jer:

  • je pun izvanrednih nutritivnih vrijednosti iz voća i povrća bez vlakana koja opterećuju probavu
  • ne opterećuje želudac
  • štedi energiju koja tijekom uobičajenih obroka odlazi na probavu
  • organizmu pruža pregršt energije
  • pokreće vas i regenerira

Doručak – najvažniji obrok u danu

Poznato je da je doručak najvažniji obrok u danu. Zdrava prehrana bi svaki dan trebala započeti zdravim doručkom. Ali nije uvijek tako, jer se to zbog kojekakvih jutarnjih rituala na koje smo navikli, smetne s uma. Sve drugo nekako bude bitnije pa doručak često preskačemo. Uz Hurom si možete vrlo jednostavno posložiti jutro, stvarajući pritom nove navike zdravog hranjenja pa čak i ako vam treba malo više vremena ili jednostavno niste jutarnji tip.

Cijeđeni sok za doručak

Odlučite li se za zdraviji izbor poput hranjivog soka, pružit ćete sebi, ali i svojim ukućanima, snagu za izazove koji su pred vama, ali i osjećaj ugode u tijelu. Iako Hurom sokovnik radi polagano, brzina izrade sokova njegova je specijalnost koja se posebno ističe kroz maksimalnu količinu iscijeđenog soka iz namirnica. Jednostavno je najbolja ideja za uštedu vremena, a posebno ako odaberete najnoviji model Hurom H200 koji ne zahtjeva pretjeranu pripremu namirnica, budući da ima najveći mogući otvor u koji ubacujete cijele namirnice.

Prava kombinacija namirnica

Sokove je najbolje raditi ujutro pa umjesto šalice kave, iskoristite Hurom sokovnik i probajte svježi sok koji će vašem tijelu reći: Dobro jutro!

Pripremili smo brzinski recept, upravo zbog jednostavnosti pripreme i višestrukog djelovanja Huroma.  U receptu ćemo krotistiti krastave, špinat, celer, limun i đumbir pa recimo nešto o njima:

Krastavci sadrže dobru količinu vlakana  koja pomažu našem probavnom sustavu da se normalno kreće, održava nas punijima duže vrijeme i oslobađa stalan protok energije u naše tijelo.

Špinat je bogat željezom, te dobar izvor proteina, vitamina i minerala. I vi možete postati baš poput Popaja, snažni i energični.

– Kompleks B vitamina iz celera potiče pretvaranje ugljikohidrata u energiju.

Limun je dobar za detoksikaciju, potiče rad mozga i probavnog sustava, poboljšava raspoloženje.

Đumbir daje energiju cijelom našem tijelu, jača imunitet i dobar je za želučane tegobe.

Recept za savršeno zdrav doručak

Sastojci:

1 svježi krastavac

1 šaka špinata

1 stabiljka celera

1 limun

svježi đumbir (po želji)

Priprema: U veliki otvor Hurom sokovnika H200 ubacite sve namirnice i upalite. Sokovnik će sve odraditi sam i nećete se ni okrenuti, sok će vas čekati spreman za ispijanje.

Odaberite i vi svoje omiljeno voće ili povrće, pretvorite ga u hranjivi sok te njegujte svoje tijelo iznutra.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost poduzeća Enzita d.o.o.

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica