Trenutno pregledavate Madeleines – francuski kolačići

    Madeleines – francuski kolačići

    image_pdfimage_print
    Madeleines francuski kolačići imaju jedan trik: Važno je ostaviti  da odstoje na hladnom mjestu prije nego ih stavite u pećnicu. To će stvoriti toplinski šok neophodan za stvaranje izbočine madeleine.
    Sastojci:
    • 125 g brašna
    • 5 g praška za pecivo
    • 30 ml mlijeka
    • 65 g otopljenog maslaca
    • 95 g šećera
    • 2 jaja
    • 1,5 žličice ekstrakta naranče
    • 1 prstohvat soli

    Upute: 

    1. Dodajte sve sastojke u multipraktik s kukom za tijesto. Uključite stroj i pokrenite ga 30 sekundi.
    2. Premažite maslacem i pobrašnite kalupe za madeleine i napunite svaki dio tijestom do otprilike 2/3. Stavite u hladnjak na 30 minuta.
    3. Zagrijte pećnicu na 200°C. Nakon 30 minuta, pecite kolačiće 10 minuta. Ispečene kolačiće prebacite na rešetku da se ohlade.
    Recept preuzet s magimix.co.uk 

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica