Trenutno pregledavate Madeleines – francuski kolačići

Madeleines – francuski kolačići

image_pdfimage_print
Madeleines francuski kolačići imaju jedan trik: Važno je ostaviti  da odstoje na hladnom mjestu prije nego ih stavite u pećnicu. To će stvoriti toplinski šok neophodan za stvaranje izbočine madeleine.
Sastojci:
  • 125 g brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • 30 ml mlijeka
  • 65 g otopljenog maslaca
  • 95 g šećera
  • 2 jaja
  • 1,5 žličice ekstrakta naranče
  • 1 prstohvat soli

Upute: 

  1. Dodajte sve sastojke u multipraktik s kukom za tijesto. Uključite stroj i pokrenite ga 30 sekundi.
  2. Premažite maslacem i pobrašnite kalupe za madeleine i napunite svaki dio tijestom do otprilike 2/3. Stavite u hladnjak na 30 minuta.
  3. Zagrijte pećnicu na 200°C. Nakon 30 minuta, pecite kolačiće 10 minuta. Ispečene kolačiće prebacite na rešetku da se ohlade.
Recept preuzet s magimix.co.uk 

Naša preporuka uređaja:

×
×

Košarica