Madeleines francuski kolačići imaju jedan trik: Važno je ostaviti da odstoje na hladnom mjestu prije nego ih stavite u pećnicu. To će stvoriti toplinski šok neophodan za stvaranje izbočine madeleine.
Sastojci:
- 125 g brašna
- 5 g praška za pecivo
- 30 ml mlijeka
- 65 g otopljenog maslaca
- 95 g šećera
- 2 jaja
- 1,5 žličice ekstrakta naranče
- 1 prstohvat soli
Upute:
- Dodajte sve sastojke u multipraktik s kukom za tijesto. Uključite stroj i pokrenite ga 30 sekundi.
- Premažite maslacem i pobrašnite kalupe za madeleine i napunite svaki dio tijestom do otprilike 2/3. Stavite u hladnjak na 30 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Nakon 30 minuta, pecite kolačiće 10 minuta. Ispečene kolačiće prebacite na rešetku da se ohlade.
Recept preuzet s magimix.co.uk
Naša preporuka uređaja:
-
- Multipraktici
Magimix Cuisine 5200 XL Premium Crni
-
649,01 €
54.08 € mjesečno
- Dodaj u košaricu
-
- Multipraktici
Magimix Cuisine 4200 XL multipraktik (chrome)
-
469,00 €
39.08 € mjesečno
- Dodaj u košaricu