Trenutno pregledavate Ledena juha od paprike s mascarpone sirom

Ledena juha od paprike s mascarpone sirom

Ledena juha od paprike s mascarpone sirom je pravo ljetno osvježenje u tanjuru. Kao začin korišten je bouquet garni što je zapravo svežanj začinskog svježeg bilja kojeg čine: peršin, majčina dušica i lovor, omotan aromatičnim celerom ili zelenim dijelom poriluka.

Količine sastojaka prilagođene su obroku za 4 osobe.

Sastojci:

  • 3 crvene paprike
  • 1 krumpir
  • 1 režanj češnjaka
  • pola glavice luka
  • 1 bouquer garni
  • 100 g mascarpone
  • 600 ml vode
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 prstohvata đumbira u prahu
  • sol i kajenski papar po želji

Upute:

  1. Ogulite krumpire, luk i paprike.
  2. U srednjoj posudi sa 4 mm diskom za rezanje narežite paprike, potom krumpire i na kraju luk. Stavite sa strane.
  3. U jednom loncu na blagoj vatri prodinstajte luk 2 minute na malo maslinovog ulja.
  4. Dodajte paprike i češnjak i pustite da kuha 10 minuta. Povremeno promiješajte.
  5. Ulijte vodu, posolite. Dodajte krumpir, đumbir, bouquete garni. Kuhajte poklopljeno 30 minute na blagoj vatri.
  6.  Izvadite bouquet garni iz juhe. Uz pomoć metalnog noža i BlenderMixa, miksajte povrće s mascarpone sirom i maslinovim uljem. Ulijevajte postepeno vodu od kuhanja kroz otvor na poklopcu. Začinite kajenskim paprom.
  7. Pustite da se hladi minimum 3 sata u hladnjaku
  8. Netom prije serviranja posipajte slatkom paprikom.

Dobar tek!

×
×

Košarica