Trenutno pregledavate Kruh s brusnicama i bademima.

Kruh s brusnicama i bademima.

U receptu otkrivamo kako jednostavno napraviti kruh s brusnicama i bademima. Priprema ovog slatkog užitka bit će gotova za svega 5 minuta i ostalo će odraditi pećnica. 
Sastojci:
  • 100 g (1 šalica) svježnih brusnica
  •  1 naranča, oguljena i podijeljena na četvrtine
  • 2,5–5 cm narančine ili limunove kore
  • 60 ml (¼ šalice) maslinovog ili biljnog ulja
  • 180 ml (¾ šalice) mlijeka
  • 200 g (1 šalica) šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 ½ čajna žličica praška za pečenje
  • ½ čajne žličice sode za pečenje
  • 1 čajna žličica soli
  • 240 g (2 šalice) brašna od cjelovitih žitarica
  • 45 g ( ½ šalice) nasjeckanih badema
 
Upute:
  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 180°. Lagano premažite uljem kalup za pečenje dimenzija 22 x 11 cm.
  2. Stavite brusnice u Vitamix posudu i zatvorite poklopac. Odaberite brzinu 4. Pulsirajte 3 do 4 puta. Pogurajte sastojke sa stijenki posude prema oštrici, zatim opet zatvorite poklopac. Pulsirajte još nekoliko puta kako dok se sve grubo ne isjecka. Prebacite u manju posudu.
  3. Stavite četvrtine naranče, koru, ulje, mlijeko, šećer, jaja i vaniliju u Vitamix posudu navedenim redoslijedom i zatvorite poklopac.
  4. Odaberite brzinu 1. Upalite aparat i polako povećavajte brzinu do maksimalne. Miksajte 20 sekundi.
  5. Pomiješajte prašak za pečenje, sodu, sol i brašno od cjelovitih žitarica u veliku posudu za miješanje; dobro promiješajte.
  6. Izlijte mješavinu soka od naranče u suhe sastojke, miješajući rukama dok se svi sastojci neovlaže. Umiješajte nasjeckane bademe i brusnice; nemojte previše pomiješati.
  7. Namažite maslacem pripremljeni lim za pečenje.
  8. Pecite 55 do 60 minuta ili dok nož zaboden u kruh ne izađe potpuno čist. Ostavite da se hladi30 minuta, a zatim pažljivo uklonite iz lima za pečenje. Ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja.

Recept preuzet s vitamix.com.

×
×

Košarica