Kruh od naranče bez glutena sočan je da ga možete poslužiti kao kolač. Recept koji morate spremiti i vratiti mu se.
Sastojci:
- 150 g suhe riže (za najbolje rezultate koriste kratko zrno neljepljiva bijela riža)
- 80 ml sojinog mlijeka
- 120 ml javorovog sirupa
- 2 žlice (30 ml) soka od limuna ili svježe iscijeđenog limuna
- 1 žličica soli
- 60g sušenog kokosa
- 80ml repičinog ulja, kokosovog ulja ili maslinovog ulja po želji
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 naranča (narezana na tanke ploške, uključujući koru)
- 1 žlica javorovog sirupa
Upute:
- Rižu oprati, staviti u zdjelu i dodati 500 ml vode. Ostavite rižu da odstoji 2-3 sata
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite kalup za kruh obložen papirom za pečenje.
- Namočenu rižu temeljito ocijedite.
- Stavite rižu, sojino mlijeko, javorov sirup, limun i sol u spremnik Vitamixa navedenim redoslijedom i osigurajte poklopac
- Uključite blender i polako povećavajte brzinu do 10.
- Miješajte 1 minutu, a zatim ostružite sa strane posude s lopaticom
- Ponovno uključite blender i polako povećavajte ubrzajte na 10 i miksajte 1 minutu, zatim ostružite opet dolje.
- Dodajte kokos u posudu. Uključite i polako povećajte brzinu na 10. Miksajte 1 minutu.
- Dodajte ulje u posudu i polako povećajte brzinu na 5 i pomiješajte 1 minutu.
- Ulijte smjesu u zdjelu za miješanje, dodajte prašak za pecivo i ručno umiješati.
- Ulijte smjesu u kalup za kruh, na vrh stavite narezanu naranču i javorov sirup
- Pecite 45-50 minuta ili dok ne zabodete čačkalicu u sredini i izvadite je suhu.