Trenutno pregledavate Kruh od naranče bez glutena

Kruh od naranče bez glutena

image_pdfimage_print

Kruh od naranče bez glutena sočan je da ga možete poslužiti kao kolač. Recept koji morate spremiti i vratiti mu se.

 

Sastojci: 

  • 150 g suhe riže (za najbolje rezultate koriste kratko zrno neljepljiva bijela riža)
  •  80 ml sojinog mlijeka
  • 120 ml javorovog sirupa
  •  2 žlice (30 ml) soka od limuna ili svježe iscijeđenog limuna
  • 1 žličica soli
  •  60g sušenog kokosa
  •  80ml repičinog ulja, kokosovog ulja ili maslinovog ulja po želji
  •  1 žlica praška za pecivo
  •  1 naranča (narezana na tanke ploške, uključujući koru)
  • 1 žlica javorovog sirupa

Upute: 

  1. Rižu oprati, staviti u zdjelu i dodati 500 ml vode. Ostavite rižu da odstoji 2-3 sata
  2.  Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite kalup za kruh obložen papirom za pečenje.
  3.  Namočenu rižu temeljito ocijedite.
  4.  Stavite rižu, sojino mlijeko, javorov sirup, limun i sol u spremnik Vitamixa navedenim redoslijedom i osigurajte poklopac
  5.  Uključite blender i polako povećavajte brzinu do 10.
  6.  Miješajte 1 minutu, a zatim ostružite sa strane posude s lopaticom
  7.  Ponovno uključite blender i polako povećavajte ubrzajte na 10 i miksajte 1 minutu, zatim ostružite opet dolje.
  8.  Dodajte kokos u posudu. Uključite i polako povećajte brzinu na 10. Miksajte 1 minutu.
  9.  Dodajte ulje u posudu i polako povećajte brzinu na 5 i pomiješajte 1 minutu.
  10.  Ulijte smjesu u zdjelu za miješanje, dodajte prašak za pecivo i ručno umiješati.
  11.  Ulijte smjesu u kalup za kruh, na vrh stavite narezanu naranču i javorov sirup
  12.  Pecite 45-50 minuta ili dok ne zabodete čačkalicu u sredini i izvadite je suhu.

 

 

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica