Trenutno pregledavate Kruh od naranče bez glutena

    Kruh od naranče bez glutena

    image_pdfimage_print

    Kruh od naranče bez glutena sočan je da ga možete poslužiti kao kolač. Recept koji morate spremiti i vratiti mu se.

     

    Sastojci: 

    • 150 g suhe riže (za najbolje rezultate koriste kratko zrno neljepljiva bijela riža)
    •  80 ml sojinog mlijeka
    • 120 ml javorovog sirupa
    •  2 žlice (30 ml) soka od limuna ili svježe iscijeđenog limuna
    • 1 žličica soli
    •  60g sušenog kokosa
    •  80ml repičinog ulja, kokosovog ulja ili maslinovog ulja po želji
    •  1 žlica praška za pecivo
    •  1 naranča (narezana na tanke ploške, uključujući koru)
    • 1 žlica javorovog sirupa

    Upute: 

    1. Rižu oprati, staviti u zdjelu i dodati 500 ml vode. Ostavite rižu da odstoji 2-3 sata
    2.  Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite kalup za kruh obložen papirom za pečenje.
    3.  Namočenu rižu temeljito ocijedite.
    4.  Stavite rižu, sojino mlijeko, javorov sirup, limun i sol u spremnik Vitamixa navedenim redoslijedom i osigurajte poklopac
    5.  Uključite blender i polako povećavajte brzinu do 10.
    6.  Miješajte 1 minutu, a zatim ostružite sa strane posude s lopaticom
    7.  Ponovno uključite blender i polako povećavajte ubrzajte na 10 i miksajte 1 minutu, zatim ostružite opet dolje.
    8.  Dodajte kokos u posudu. Uključite i polako povećajte brzinu na 10. Miksajte 1 minutu.
    9.  Dodajte ulje u posudu i polako povećajte brzinu na 5 i pomiješajte 1 minutu.
    10.  Ulijte smjesu u zdjelu za miješanje, dodajte prašak za pecivo i ručno umiješati.
    11.  Ulijte smjesu u kalup za kruh, na vrh stavite narezanu naranču i javorov sirup
    12.  Pecite 45-50 minuta ili dok ne zabodete čačkalicu u sredini i izvadite je suhu.

     

     

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica