Trenutno pregledavate Recept za mekanu brioche pletenicu 

Recept za mekanu brioche pletenicu 

image_pdfimage_print
Recept za mekanu brioche pletenicu koja ima predivan miris donosimo u nastavku. Brioche je tradicionalni francuski kruh karakterističnog slatkastog okusa i vrlo lagane teksture. Često se služi kao kruh za doručak, ali isto tako za užinu uz čaj ili kavu, češće ako je punjen. Ljubi marmeladu i slatke namaze.
 
Sastojci:
 
  • 250 g oštrog brašna
  •  125 ml toplog mlijeka
  • 20 g maslaca
  • 40 g šećera
  • 10 g svježeg kvasca
  • 1 prstohvat sol
  • 1 razmućeno jaje (za premazivanje)
Upute:  
1. Umiješajte kvasac u toplo mlijeko (cca. 35°C) sa vilicom dok se ne otopi. Pustiti da odstoji 1 minutu.
2. U glavnu posudu sa lopaticom za tijesto stavite brašno, sol, šećer, maslac i mlijeko sa kvascem.
3. Uključite Magimix. Miksajte 1 minutu. Ako je potrebno, sastružite zdjelu špatulom i miksajte još nekoliko sekundi.
4. Stavite tijesto u jednu lagano pobrašnjenu zdjelu. Pokrijte sa prozirnom folijom ili vlažnom kuhinjskom krpom. Ostavite da odstoji 30 minuta.
5. Tijesto je sada spremno za pletenje. Podijelite na 3 jednaka dijela(oblik kobasice) i razvaljajte na radnoj ploči. Napravite od njih pletenicu. Na kraju pletenicu pažljivo prenesite na namašćeni (maslacem) i pobrašnjen kalup.
6. Pustite da se diže u pećnici na 60°C (oznaka za plin 2) 30 minuta.
7. Izvadite kruh iz pećnice. Zagrijte pećnicu na 180°C (oznaka za plin 4).
8. Razmutite 1 jaje. Premažite (četkom) kruh sa jajem da poprimi zlaćanu boju.
9. Pecite 20ak minuta. Ako kruh počinje poprimati previše zlaćane boje, pokrijte ga komadom aluminijske folije.
10. Pustite da se ohladi prije nego ga izvadite iz pećnice.
Recept preuzet s magimix.co.uk

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica