U ovom baznom receptu za biskvit bez jaja, jaja su zamijenjena tekućinom od slanutka koja se zajedno sa šećerom prvo umuti u meringu. Ovaj biskvit će biti nešto niži, pa je idealno za torte koje se dijele u dva sloja.
Sastojci:
- 210 g pšeničnog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 žličice vanilin šećera (može se izostaviti)
- 2 dl Aquafabe (tekućina od 1 konzerve slanutka, 400g)
- 1 žličica jabučnog octa
- 180 g šećera
- 2 žličice ulja od uljane repice
Upute:
- Zagrijte pećnicu na 175 °C
- Dno i stranice kalupa promjera 20-24 cm obložiti papirom za pečenje.
- Prosijte i u zdjeli pomiješajte pšenično brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.
- Umutiti Aquafabu i ocat dok ne postanu pjenasti.
- Dodajte šećer, malo po malo, dok ne dobijete sjajnu meringu, oko 10 minuta.
- Dodati ulje i umutiti.
- Smanjite brzinu i dodajte suhe sastojke. Pustite stroj da miješa maksimalno 30 sekundi, isključite stroj i uklonite mješalice. Ako se suhi sastojci nisu u potpunosti sjedinili, možete lopaticom pažljivo izmiješati smjesu, kako ne bi nestali mjehurići zraka.
- Ulijte smjesu u kalup i lupnite kalupom o stol kako bi se tijesto ravnomjerno rasporedilo.
- Pecite u sredini pećnice 30-40 minuta. Čačkalicom provjerite da li je torta gotova, mora biti potpuno suha kad je izvadite ili će se biskvit srušiti kako se bude hladio.
- Kolač ostaviti da se potpuno ohladi u kalupu.
Recept preuzet s ankarsrum.com
Naša preporuka uređaja:
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM kuhinjski robot – crna
-
833,00 €
69.42 € mjesečno
- Dodaj u košaricu
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM kuhinjski robot – royal plava
-
833,00 €
69.42 € mjesečno
- Dodaj u košaricu