Trenutno pregledavate Biskvit bez jaja

Biskvit bez jaja

image_pdfimage_print
U ovom baznom receptu za biskvit bez jaja, jaja su zamijenjena tekućinom od slanutka koja se zajedno sa šećerom prvo umuti u meringu. Ovaj biskvit će biti nešto niži, pa je idealno za torte koje se dijele u dva sloja. 
 
Sastojci:
  •  210 g pšeničnog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žličice vanilin šećera (može se izostaviti)
  • 2 dl Aquafabe (tekućina od 1 konzerve slanutka, 400g)
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 180 g šećera
  • 2 žličice ulja od uljane repice
 
Upute:
  1. Zagrijte pećnicu na 175 °C
  2. Dno i stranice kalupa promjera 20-24 cm obložiti papirom za pečenje.
  3. Prosijte i u zdjeli pomiješajte pšenično brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.
  4. Umutiti Aquafabu i ocat dok ne postanu pjenasti.
  5. Dodajte šećer, malo po malo, dok ne dobijete sjajnu meringu, oko 10 minuta.
  6. Dodati ulje i umutiti.
  7. Smanjite brzinu i dodajte suhe sastojke. Pustite stroj da miješa maksimalno 30 sekundi, isključite stroj i uklonite mješalice. Ako se suhi sastojci nisu u potpunosti sjedinili, možete lopaticom pažljivo izmiješati smjesu, kako ne bi nestali mjehurići zraka.
  8. Ulijte smjesu u kalup i lupnite kalupom o stol kako bi se tijesto ravnomjerno rasporedilo.
  9. Pecite u sredini pećnice 30-40 minuta. Čačkalicom provjerite da li je torta gotova, mora biti potpuno suha kad je izvadite ili će se biskvit srušiti kako se bude hladio.
  10. Kolač ostaviti da se potpuno ohladi u kalupu.

Recept preuzet s ankarsrum.com

Naša preporuka uređaja:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica