Trenutno pregledavate Biskvit bez jaja

    Biskvit bez jaja

    image_pdfimage_print
    U ovom baznom receptu za biskvit bez jaja, jaja su zamijenjena tekućinom od slanutka koja se zajedno sa šećerom prvo umuti u meringu. Ovaj biskvit će biti nešto niži, pa je idealno za torte koje se dijele u dva sloja. 
     
    Sastojci:
    •  210 g pšeničnog brašna
    • 2 žličice praška za pecivo
    • 2 žličice vanilin šećera (može se izostaviti)
    • 2 dl Aquafabe (tekućina od 1 konzerve slanutka, 400g)
    • 1 žličica jabučnog octa
    • 180 g šećera
    • 2 žličice ulja od uljane repice
     
    Upute:
    1. Zagrijte pećnicu na 175 °C
    2. Dno i stranice kalupa promjera 20-24 cm obložiti papirom za pečenje.
    3. Prosijte i u zdjeli pomiješajte pšenično brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.
    4. Umutiti Aquafabu i ocat dok ne postanu pjenasti.
    5. Dodajte šećer, malo po malo, dok ne dobijete sjajnu meringu, oko 10 minuta.
    6. Dodati ulje i umutiti.
    7. Smanjite brzinu i dodajte suhe sastojke. Pustite stroj da miješa maksimalno 30 sekundi, isključite stroj i uklonite mješalice. Ako se suhi sastojci nisu u potpunosti sjedinili, možete lopaticom pažljivo izmiješati smjesu, kako ne bi nestali mjehurići zraka.
    8. Ulijte smjesu u kalup i lupnite kalupom o stol kako bi se tijesto ravnomjerno rasporedilo.
    9. Pecite u sredini pećnice 30-40 minuta. Čačkalicom provjerite da li je torta gotova, mora biti potpuno suha kad je izvadite ili će se biskvit srušiti kako se bude hladio.
    10. Kolač ostaviti da se potpuno ohladi u kalupu.

    Recept preuzet s ankarsrum.com

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica