Trenutno pregledavate Hurom vodič za cijeđenje soka: Kako početi cijediti sok?

    Hurom vodič za cijeđenje soka: Kako početi cijediti sok?

    image_pdfimage_print

    Hurom vodič za cijeđenje soka: Kako početi cijediti sok

    Cijeđenje soka je brz način konzumiranja bitnih vitamina i minerala iz voća i povrća. Evo nekoliko savjeta i trikova koji će vam pomoći da započnete i da uđete u rutinu redovitog cijeđenja soka!

    1. Kupite pravi sokovnik

    Jednostavno rečeno, sokovnik odvaja sok bogat hranjivim tvarima od vlakana voća i povrća tako da vaš probavni sustav to ne mora. U centrifugalnom sokovniku namirnice se guraju niz žlijeb u rotirajuću košaru koja melje voće ili povrće u mekanu kašu. Alternativno, sokovnici s hladnom prešom koriste  sporo pokretni puž koji oponaša ručno stiskanje, omogućujući veću koncentraciju hranjivih tvari. Osim toga, za razliku od centrifugalnih sokovnika, sokovnici s hladnom prešom mogu učiniti više od soka; proizvodi mlijeko od orašastih plodova, dječju hranu, smrznute smoothieje i piree za juhe.
    Najbolji sokovnik s tehnologijom hladnog prešanja

    2. Integrirajte cijeđenje soka u svoje planiranje obroka

    Bilo da želite početi cijediti sok svaki dan ili jednom tjedno, morat ćete planirati. Za cijeđenje soka potrebno je vrijeme zbog pripreme koja je potrebna za određeno voće (guljenje, vađenje jezgre itd.), ali jedan od načina da skratite vrijeme pripreme je razmišljanje unaprijed. Odlučite koliko sokova želite uključiti u svoj obrok, koji će to sokovi biti i koji će vam sastojci trebati.

    3. Dodajte sastojke na svoj popis namirnica za kupovine

    Kada sastavljate popis za kupovinu, trebali biste steći naviku uključiti sve sastojke koji će vam trebati za vaše sokove. Organske trgovine ili poljoprivredne tržnice obično su mjesta gdje možete nabaviti najsvježije dostupne proizvode, iako je svježe voće i povrće općenito lako nabaviti u većini trgovina mješovitom robom.  Sve ostatke voća možete pohraniti u hladnjak ili zamrzivač, čuvajući ih za kasniju upotrebu i štedeći novac na sastojcima za sok.

    4. Pripremite večer prije

    Svježi sok uvijek je najbolje konzumirati unutar 20 minuta od pripreme. No, ako ste u nedostatku vremena, sok pripremite večer prije. Sokovnik na hladnu prešu, kao što su svi Huromovi sokovnici , ili hidraulična preša omogućit će vam čuvanje soka do 72 sata. Čuvajte sok odmah nakon pripreme u staklenoj hermetički zatvorenoj posudi kako biste smanjili mogući gubitak hranjivih tvari. Kako biste smanjili oksidaciju, napunite sok do vrha i dodajte komadić citrusa, poput limuna.

    5. Zamijenite kavu sokom

    Najbolje vrijeme za ispijanje svježeg soka je jutro. Svježi sok daje vašem tijelu veliki nutritivni boost dok za to troši vrlo malo probavne energije, što je važno jer je vaša probavna energija najniža rano ujutro. Ovo je jedan od najlakših i najzdravijih načina za podizanje razine energije ujutro – bolji je čak i od kave.

    6. Ostatke od kuhanja obroka stavite u sok

    Možda se ne čini da to čini razliku, ali spremanje ostataka – polovice jabuke koju niste pojeli ili onih stabljika celera koje niste upotrijebili za svoju juhu – može vašim sokovima dodati volumen i fantastičan okus. Na primjer, korištenje ostatka jabuke odličan je način za dodavanje dodatnog okusa vašem receptu, a jabuke su iznimno bogate važnim antioksidansima i dijetalnim vlaknima. Samo bacite sve ostatke u vrećicu za zamrzavanje da napravite zalihe sastojaka, što će vam pomoći da smanjite potrošnju skupnih sastojaka koje koristite u svom soku, a pritom ćete svakom receptu dodati zaokret.

    7. Promijenite svoje obroke

    Rutine mogu postati svakodnevne bez raznolikosti. Srećom, postoji mnogo recepata za svježe sokove kojima možete promijeniti obroke. Neki su odlično predjelo prije večere, dok drugi mogu zamijeniti jelo. Primjerice, umjesto priloga salati, vaš sok od povrća može biti prilog ručku.

    8. Nagradite se nakon napornog treninga

    Bilo da vam je cilj izgubiti težinu ili izgraditi mišiće, piće bogato hranjivim tvarima može vam pomoći da postignete svoje tjelesne ciljeve. Hladno prešani sokovi su ukusan, niskokaloričan, zdrav način za oporavak nakon napornog znojenja. Za hidrataciju probajte sok nakon treninga s mrkvom, slatkim krumpirom i narančom.

    9. Učinite ga društvenim

    Zdravstvene i fitness inicijative kao što je cijeđenje soka postaju puno zabavnije i obogaćujuće kada se izvode u grupi. Ako ste inače ti koji ujutro pripremaju doručak za sve, uključite i svoj raspored cijeđenja sokova. Umjesto da samo pravite sok za sebe, napravite sok za svoju obitelj. Jednom kada su svi na tome, lakše je održavati rutinu. U isto vrijeme svojoj djeci prenosite izbor zdravog načina života, nešto što će im biti dragocjeno dok budu odrastali i, nadamo se, nastave s tom aktivnošću.

    10. Rotirajte sokove od voća i povrća

    Svako voće i povrće sadrži bezbroj jedinstvenih hranjivih tvari, poput vitamina i minerala. Vaše tijelo treba sve ovo da bi bilo najbolje. Kako biste osigurali pristup svim hranjivim tvarima i fitokemikalijama koje majka priroda nudi, jedite raznovrsno voće i povrće. Jednostavan put do prehrambene raznolikosti je jednostavno iscijediti dugin sok, tj. osigurati da uključite veliki izbor šarenog voća i povrća u svoju rutinu cijeđenja soka.

    11. Obložite svoj sakupljač soka za jednostavno čišćenje

    Ispravno čišćenje vašeg stroja je dio cijeđenja koji oduzima najviše vremena. Učinimo ovaj proces besprijekornim, lakim i brzim kako biste vjerojatnije dobili te vitalne mikronutrijente. Obložite svoj sakupljač pulpe soka plastičnom vrećicom. Možete upotrijebiti i biorazgradivu vrećicu . Ako planirate sačuvati svoju pulpu, upotrijebite vrećicu za zamrzavanje i spremite je u zamrzivač za smoothie ili svoju sljedeću juhu od povrća.

    12. Odaberite prave spremnike

    Masonske staklenke su jeftine, a neke čak imaju poseban vakuumski zatvarač u poklopcu tako da vaš sok traje još dulje. Za prijenosno rješenje isprobajte staklene boce. S iznimkom poklopca za vakumiranje, staklene boce imaju mnoge iste prednosti kao staklenke. Neki dolaze sa silikonskim omotom koji možete staviti preko boce kako biste spriječili kondenzaciju i smanjili izloženost svjetlu. Ako često primate goste ili trebate pohraniti velike količine soka, vrč od nehrđajućeg čelika najbolja je opcija. Nehrđajući čelik je lakši od stakla i blokira svu svjetlost čim stavite poklopac na posudu.  

    Izaberite svoj Hurom sokovnik:

     

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica