Trenutno pregledavate Domaća curry pasta

    Domaća curry pasta

    image_pdfimage_print
    Najmirisnija domaća curry pasta gotova je u trenu i možete ju čuvati u hladnjaku do deset dana. Odličan je dodatak juhama, tjestenini, riži, a najpoznatija kombinacija je ona s kokosovim mlijekom.  Ako ste ljubitelj curry past onda se zapravo slaže uz sve kombinacije, samo se radi o količini koju upotrijebite. 
     
    Sastojci:
    • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
    • 1 luk
    • 1 žličica sjemenki kumina
    • 1 žličica sjemenki korijandera
    • 2 klinčića
    • 2 žličice crnog papra u zrnu
    • 5 g sjemena gorušice
    • 2 mahune kardamoma
    • 1 štapić cimeta
    • 2 žličice mljevene kurkume
    • 2 žličice kajenskog papra
    • 1 cm svježeg đumbira
     
    Upute:
    1. Dodajte sve suhe začine u mini zdjelu blendera. Pokrenite program za izradu finog praha: brzina 3/40 sekundi.
    Stavite na stranu.
    2. Ogulite i nasjeckajte luk. Na maslinovom ulju lagano popržite luk na laganoj vatri dok ne postane proziran. U međuvremenu ogulite i naribajte đumbir.
    3. Luku dodajte mljevene začine i naribani đumbir te nastavite kuhati još 5 minuta.
    Recept preuzet s magimix.co.uk 

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica