Trenutno pregledavate Domaća curry pasta

Domaća curry pasta

image_pdfimage_print
Najmirisnija domaća curry pasta gotova je u trenu i možete ju čuvati u hladnjaku do deset dana. Odličan je dodatak juhama, tjestenini, riži, a najpoznatija kombinacija je ona s kokosovim mlijekom.  Ako ste ljubitelj curry past onda se zapravo slaže uz sve kombinacije, samo se radi o količini koju upotrijebite. 
 
Sastojci:
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 žličica sjemenki kumina
  • 1 žličica sjemenki korijandera
  • 2 klinčića
  • 2 žličice crnog papra u zrnu
  • 5 g sjemena gorušice
  • 2 mahune kardamoma
  • 1 štapić cimeta
  • 2 žličice mljevene kurkume
  • 2 žličice kajenskog papra
  • 1 cm svježeg đumbira
 
Upute:
1. Dodajte sve suhe začine u mini zdjelu blendera. Pokrenite program za izradu finog praha: brzina 3/40 sekundi.
Stavite na stranu.
2. Ogulite i nasjeckajte luk. Na maslinovom ulju lagano popržite luk na laganoj vatri dok ne postane proziran. U međuvremenu ogulite i naribajte đumbir.
3. Luku dodajte mljevene začine i naribani đumbir te nastavite kuhati još 5 minuta.
Recept preuzet s magimix.co.uk 

Naša preporuka uređaja:

×
×

Košarica