Najmirisnija domaća curry pasta gotova je u trenu i možete ju čuvati u hladnjaku do deset dana. Odličan je dodatak juhama, tjestenini, riži, a najpoznatija kombinacija je ona s kokosovim mlijekom. Ako ste ljubitelj curry past onda se zapravo slaže uz sve kombinacije, samo se radi o količini koju upotrijebite.
Sastojci:
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 luk
- 1 žličica sjemenki kumina
- 1 žličica sjemenki korijandera
- 2 klinčića
- 2 žličice crnog papra u zrnu
- 5 g sjemena gorušice
- 2 mahune kardamoma
- 1 štapić cimeta
- 2 žličice mljevene kurkume
- 2 žličice kajenskog papra
- 1 cm svježeg đumbira
Upute:
1. Dodajte sve suhe začine u mini zdjelu blendera. Pokrenite program za izradu finog praha: brzina 3/40 sekundi.
Stavite na stranu.
2. Ogulite i nasjeckajte luk. Na maslinovom ulju lagano popržite luk na laganoj vatri dok ne postane proziran. U međuvremenu ogulite i naribajte đumbir.
3. Luku dodajte mljevene začine i naribani đumbir te nastavite kuhati još 5 minuta.
Recept preuzet s magimix.co.uk
Naša preporuka uređaja:
- Multipraktici
Magimix Cuisine 5200 XL Premium Crni
-
649,01 €
54.08 € mjesečno
- Dodaj u košaricu
- Multipraktici
Magimix Cuisine 4200 XL multipraktik (chrome)
-
469,00 €
39.08 € mjesečno
- Dodaj u košaricu