Jedno od omiljenih jela u svijetu je upravo Chili con carne. Donosimo recept za našu verziju ovog poznatog jela. Pikatno i krepko varivo na žlicu, a ponekad čak i savršeno za tortilje.
Sastojci:
- 250 g junetine
- 500 g graha
- 2 luka
- 3 rajčice
- 70 g pirea od rajčice
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- 3 prstohvata čilija u prahu
- 8 kapi tabasca
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat papra
- 100 g cheddara
Upute:
- Luk ogulite, narežite na kolutiće i lagano popržite na žličici zagrijanog ulja.
- Dodajte protisnuti češnjak, pelate i pastu od rajčice. Pirjajte oko 10 minuta.
- Usitnite meso u zdjeli za obradu hrane opremljenoj metalnom oštricom, dajući mu nekoliko impulsa.
- U tavi zagrijte dvije žlice ulja i zapržite meso. Dodajte prethodni umak, sol, papar, chilli, kim, 1 kap Tabasca® i bouquet garni. Poklopite i kuhajte oko 30 minuta.
- Dodajte grah. Pirjajte 15 minuta.
- Prilagodite začine ako je potrebno, a zatim pospite naribanim cheddar sirom pomoću diska za ribanje.
Recept preuzet s magimix.co.uk
Naša preporuka uređaja:
-
- USKORO DOSTUPNO
- Multipraktici
Magimix Cuisine 5200 XL Premium Chrome brilliant
-
662,29 €
55.17 € mjesečno
- Pročitaj više
-
-
- Multipraktici
Magimix Cuisine 5200 XL multipraktik (bijela)
-
590,00 €
49.17 € mjesečno
- Dodaj u košaricu
-
- USKORO DOSTUPNO
- Multipraktici
Magimix Compact 3200 XL Bijeli
-
322,52 €
26.83 € mjesečno
- Pročitaj više
-