Trenutno pregledavate Brzo kiseljenje

Brzo kiseljenje

image_pdfimage_print
Brzo kiseljenje biramo kad želimo obroku pružiti novo iskustvo i dati posebnu notu. Kiseljenje je poput čarobnog procesa koji podiže razine okusa do još veće slasti. Ovaj brz i jednostavan recept je dokaz tome. Slobodno se dodatno poigrajte začinima po izboru poput curryja, anisa ili cimeta.
 
Sastojci:
  • 50 g šećera
  • 240 ml rižinog octa
  • 240 ml bijelog vinskog octa
  • 2 žlice soli
  • prstohvat kopra
  • prstohvat papra
  • prstohvat kumina
  • lovorov list
  • 250 g oguljene i očišćene repe narezati julienne
  • 100 g neoguljene mrkve narezati julienne
  • 50 g komorača, narezati julienne
  • 50 g krastavaca, narezati julienne

 

Upute za brzo kiseljenje:
1. Povrće narežite u Magimix multipraktiku s nastavkom za julienne.
2. Stavite šećer, rižin vinski ocat, bijeli vinski ocat i sol u Vitamix posudu navedenim redoslijedom i pričvrstite poklopac.
3. Odaberite najnižu postavku ili program Tople juhe. Pokrenite stroj, polako povećajte na najveću brzinu i miksajte 5 minuta do 5 minuta 45 sekundi; ili pokrenite aparat i pustite da program “tople juhe” završi. Zaustavite stroj.
4. Pomiješajte repu, mrkvu, komorač i krastavac i dodajte lovor list u čistu staklenku. Vruću tekućinu za kiseljenje pažljivo prelijte preko povrća. Pokrijte i ostavite da se kiseli na sobnoj temperaturi najmanje 6 sati prije posluživanja.

Naša preporuka uređaja:

×
×

Košarica