Salata od jaja postat će vaša omiljena (kladimo se da ćete je praviti i mimo Uskrsa). Svima nam ostane jaja za Uskrs, a ovo je odličan način za iskoristiti sva skuhana jaja. Možete biti kreativni i osnovnom receptu dodati nasjeckanu papriku, komorač, jabuku, avokado, naranču ili kopar, po vašoj želji.
Sastojci:
- 125 g srednje velike glavice luka, oguljenog, prepolovljenog
- 115 g stabljike celera
- 12 g peršina, samo listovi
- 2 žlice dijon senfa
- 120 ml veganske majoneze
- 1 žličica košer soli, po želji
- ¼ žličice mljevenog crnog papra
- 500 g tvrdo kuhanih jaja, oguljenih
Upute:
1. Nasjeckajte jaja, luk, celer i peršin na kockice u multipraktiku ili pulsirajte 8-10 puta ili dok sve stavke ne budu ravnomjerno usitnjene, sve ostale sastojke sjedinite, dobro promiješajte i ohladite prije konzumacije.
Dobar tek!