Trenutno pregledavate Podizanje imuniteta prirodnim putem

Podizanje imuniteta prirodnim putem

image_pdfimage_print
Sve je super važno dok se ne razboliš. Kada ste zaokupljeni svakodnevnim zadacima, lako je zaboraviti koliko je važno poduzeti mjere opreza za svoje zdravlje i brinuti se za sebe. Neke od osnovnih mjera opreza za izbjegavanje dobivanja ili širenja virusa uključuju:
 
 • Izbjegavajte bliski kontakt s bolesnim osobama.
 • Izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta.
 • Ostanite kod kuće kada ste bolesni.
 • Pokrijte kašalj ili kihanje maramicom, a zatim maramicu bacite u smeće.
 • Očistite i dezinficirajte predmete i površine koje često dodirujete koristeći uobičajeni sprej ili krpu za čišćenje u kućanstvu.
 • Često perite ruke sapunom i vodom najmanje 20 sekundi, posebno nakon odlaska u kupaonicu; prije jela; i nakon ispuhivanja nosa, kašljanja ili kihanja.
Također je važno podržati svoj imunološki sustav zdravom prehranom. Cijeđenje soka je učinkovit način da konzumirate dnevnu dozu voća i povrća. Isprobajte ove recepte za sokove za jačanje imuniteta kako biste ostali zdravi.

 

Borovnica, krastavac i grožđe

Borovnica: poznata kao kralj hrane bogate antioksidansima, štiti vaše tijelo od slobodnih radikala, nestabilnih molekula koje mogu oštetiti vaše stanice i doprinijeti starenju i bolestima, poput raka.
Krastavac: Kako bi se povećao njihov sadržaj hranjivih tvari, najbolje je cijediti sok od krastavaca neoguljenih. Potiču nisku razinu šećera u krvi i sadrže puno minerala koji mogu pomoći vašem tijelu da podupre svoj imunološki sustav.
Grožđe: prepuno hranjivih tvari, posebice vitamina C i K, pomaže u prevenciji kroničnih bolesti. Također su korisne za zdravlje vašeg srca, promičući zdravu razinu krvnog tlaka i pomažući u smanjenju kolesterola.

Sastojci za sok:

 • 1/8 šalice nasjeckanog krastavca
 • 1/3 borovnice
 • 2 šalice crnog grožđa

Upute:
Grožđu skinite peteljku i svaki bob dobro operite. Odrezati krajeve krastavca i narezati na odgovarajuće veličine. Redom dodajte krastavce, borovnice i grožđe u Hurom sokovnik.

Paprika i naranča

Paprika: Jedna paprika srednje veličine osigurava 169% referentnog dnevnog unosa vitamina C, što je čini jednim od najbogatijih prehrambenih izvora ovog esencijalnog sastojka.
Naranča: Brojni vitamini i minerali nalaze se u narančama, uključujući vitamin C, tiamin, folat i kalij. Naranče se prvenstveno sastoje od ugljikohidrata i vode. Također su dobar izvor vlakana koja mogu podržati zdravlje probavnog sustava.

Sastojci za sok:

 • 1 i 1/2 šalice kriški naranče
 • 1/2 paprike

Upute:
Naranču ogulite i narežite na odgovarajuće veličine. Naizmjenično dodajte papriku i naranču u Hurom sokovnik.

Cherry 

Cherry rajčice: Cherry rajčice su izuzetno korisne za pacijente s visokim krvnim tlakom jer su bogate kalijem. Asortiman vitamina u njemu dodatno sprječava kardiovaskularne bolesti poput aritmije i pomaže u održavanju zdravog srca.
Kruške: Kruške su bogate esencijalnim antioksidansima, biljnim spojevima i dijetalnim vlaknima. Oni upakiraju sve te hranjive tvari u pakiranje od 100 kalorija bez masti i kolesterola.
Maline: Maline su dobar izvor vlakana i vitamina C. Maline su također bogate antioksidansima i biljnim spojevima koji štite od oštećenja stanica.

Sastojci za sok:

 • 2 šalice cherry rajčica
 • 1/8 šalice narezanih krušaka
 • 1/4 šalice smrznutih borovnica
 • 1/4 šalice smrznutih malina

Upute:
Smrznute borovnice i maline lagano odmrznite. Cherry rajčice i kruške operite. Dodajte cherry rajčice, kruške, borovnice i maline u Hurom sokovnik naizmjeničnim redoslijedom sastojaka.

Za veću dozu vitamina slobodno ubacite u sokove naranče, brokulu, jabuke i/ili kurkumu.

Izaberi svoj sokovnik:

Meni
0
Košarica
Dostava
Traži
×
×

Košarica