Trenutno pregledavate Podizanje imuniteta prirodnim putem

    Podizanje imuniteta prirodnim putem

    image_pdfimage_print
    Sve je super važno dok se ne razboliš. Kada ste zaokupljeni svakodnevnim zadacima, lako je zaboraviti koliko je važno poduzeti mjere opreza za svoje zdravlje i brinuti se za sebe. Neke od osnovnih mjera opreza za izbjegavanje dobivanja ili širenja virusa uključuju:
     
    • Izbjegavajte bliski kontakt s bolesnim osobama.
    • Izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta.
    • Ostanite kod kuće kada ste bolesni.
    • Pokrijte kašalj ili kihanje maramicom, a zatim maramicu bacite u smeće.
    • Očistite i dezinficirajte predmete i površine koje često dodirujete koristeći uobičajeni sprej ili krpu za čišćenje u kućanstvu.
    • Često perite ruke sapunom i vodom najmanje 20 sekundi, posebno nakon odlaska u kupaonicu; prije jela; i nakon ispuhivanja nosa, kašljanja ili kihanja.
    Također je važno podržati svoj imunološki sustav zdravom prehranom. Cijeđenje soka je učinkovit način da konzumirate dnevnu dozu voća i povrća. Isprobajte ove recepte za sokove za jačanje imuniteta kako biste ostali zdravi.

     

    Borovnica, krastavac i grožđe

    Borovnica: poznata kao kralj hrane bogate antioksidansima, štiti vaše tijelo od slobodnih radikala, nestabilnih molekula koje mogu oštetiti vaše stanice i doprinijeti starenju i bolestima, poput raka.
    Krastavac: Kako bi se povećao njihov sadržaj hranjivih tvari, najbolje je cijediti sok od krastavaca neoguljenih. Potiču nisku razinu šećera u krvi i sadrže puno minerala koji mogu pomoći vašem tijelu da podupre svoj imunološki sustav.
    Grožđe: prepuno hranjivih tvari, posebice vitamina C i K, pomaže u prevenciji kroničnih bolesti. Također su korisne za zdravlje vašeg srca, promičući zdravu razinu krvnog tlaka i pomažući u smanjenju kolesterola.

    Sastojci za sok:

    • 1/8 šalice nasjeckanog krastavca
    • 1/3 borovnice
    • 2 šalice crnog grožđa

    Upute:
    Grožđu skinite peteljku i svaki bob dobro operite. Odrezati krajeve krastavca i narezati na odgovarajuće veličine. Redom dodajte krastavce, borovnice i grožđe u Hurom sokovnik.

    Paprika i naranča

    Paprika: Jedna paprika srednje veličine osigurava 169% referentnog dnevnog unosa vitamina C, što je čini jednim od najbogatijih prehrambenih izvora ovog esencijalnog sastojka.
    Naranča: Brojni vitamini i minerali nalaze se u narančama, uključujući vitamin C, tiamin, folat i kalij. Naranče se prvenstveno sastoje od ugljikohidrata i vode. Također su dobar izvor vlakana koja mogu podržati zdravlje probavnog sustava.

    Sastojci za sok:

    • 1 i 1/2 šalice kriški naranče
    • 1/2 paprike

    Upute:
    Naranču ogulite i narežite na odgovarajuće veličine. Naizmjenično dodajte papriku i naranču u Hurom sokovnik.

    Cherry 

    Cherry rajčice: Cherry rajčice su izuzetno korisne za pacijente s visokim krvnim tlakom jer su bogate kalijem. Asortiman vitamina u njemu dodatno sprječava kardiovaskularne bolesti poput aritmije i pomaže u održavanju zdravog srca.
    Kruške: Kruške su bogate esencijalnim antioksidansima, biljnim spojevima i dijetalnim vlaknima. Oni upakiraju sve te hranjive tvari u pakiranje od 100 kalorija bez masti i kolesterola.
    Maline: Maline su dobar izvor vlakana i vitamina C. Maline su također bogate antioksidansima i biljnim spojevima koji štite od oštećenja stanica.

    Sastojci za sok:

    • 2 šalice cherry rajčica
    • 1/8 šalice narezanih krušaka
    • 1/4 šalice smrznutih borovnica
    • 1/4 šalice smrznutih malina

    Upute:
    Smrznute borovnice i maline lagano odmrznite. Cherry rajčice i kruške operite. Dodajte cherry rajčice, kruške, borovnice i maline u Hurom sokovnik naizmjeničnim redoslijedom sastojaka.

    Za veću dozu vitamina slobodno ubacite u sokove naranče, brokulu, jabuke i/ili kurkumu.

    Izaberi svoj sokovnik:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica