Trenutno pregledavate Kruh s avokadom

Kruh s avokadom

image_pdfimage_print
Nemojte dopustiti da se avokado pokvari – napravite izvrsni kruh s avokadom koji je jednostavan za pripremu. Koristi 100% brašno od cjelovitog zrna s datuljama i grožđicama za zaslađivanje i malo cimeta za podizanje na višu razinu. Izvrsno se slaže s našim maslacem od datulja od jabuka.
Sastojci:
  •  320 g integralnog pšeničnog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 320 ml zobenog mlijeka
  • 2 žlice lanenog sjemena
  • 210 g avokada, oguljenih, bez koštica
  • 105 g datulja bez koštica
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • 60 g oraha
  • 75 g grožđica
Upute: 
1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite kalup za kruh i ostavite sa strane.
2. Stavite brašno, sodu bikarbonu i prašak za pecivo u zdjelu i promješajte. Ostavite sa strane.
3. Stavite zobeno mlijeko, lan, avokado, datulje i cimet u spremnik Vitamixa navedenim redoslijedom i dobro zatvorite poklopac.
4. Uključite blender na najnižu brzinu, a zatim brzo povećajte na najveću brzinu. Miksajte 1 minutu. Zaustavite stroj i dodajte orahe i grožđice, zatim zatvorite poklopac. Pulsirajte 5-6 puta na varijabli 7, koristeći potisnik da pritisnete sastojke prema oštricama.
5. Umiješajte tijesto u zdjelu s mješavinom brašna, lagano miješajući da se sjedini. Nakon što se tijesto sjedinilo, prebacite smjesu u pripremljeni kalup za kruh i ravnomjerno rasporedite.
6. Stavite kalup za kruh u zagrijanu pećnicu i pecite 60 minuta.
Savjet:
Avokado i lan jako dobro funkcioniraju zajedno u ovom receptu kao zamjena za jaja i ulje, ali održavaju kruh vlažnim i gustim, dodajući dodatnu hranjivu vrijednost, uključujući masnoće i vlakna zdrava za srce.
Recept preuzet s vitamix.com 

Naša preporuka uređaja:

×
×

Košarica