Trenutno pregledavate Juha od bundeve

    Juha od bundeve

    image_pdfimage_print

     

    Ultimativni jesenski klasik je juha od bundeve. Ovu varijantu najbolje je izraditi pomoću Ankarsrum kuhinjskog robota, iliti asistenta, i njegovog nastavka – gospodina blendera.

    Potrebni sastojci su: Ankarsrum kuhinjski robot asistent samostojeći mikser recept juha od bundeve

    600 g bundeve, npr. butternut
    1 poriluk
    50 g svježeg đumbira
    2 žlice kurkume, svježe
    2 češnja češnjaka
    2 žlice repičinog ulja
    240 g kuhanog slanutka
    400 ml vrhnja od kokosa
    700 ml povrtnog temeljca
    1/2 žlice soli
    kajenskog papra, po želji (od 1/2 do 2 žličice)

    Posip:
    70 g bučinih sjemenki
    1 žličica soli
    0,5 žličice kajenskog papra

    Slijedi ove korake

    1. Očisti bundevu od kore i sjemenki te je nareži na manje komade. Prokuhaj u slanoj vodi oko 15 minuta, dok bundeva ne omekša. Stavi sa strane.
    2. Sitno nasjeckaj luk. Oguli i sitno nasjeckaj đumbir, kurkumu i češnjak.
    3. U lonac dodaj ulje, zagrij na srednju temperaturu i preprži đumbir, kurkumu i luk na nekoliko minuta.
    4. Dodaj bundevu, ocijeđeni slanutak, vrhnje od kokosa i povrtni temeljac te kuhaj 10-15 minuta.
    5. Začini solju i kajenskim paprom, po želji.
    6. Sastavi Ankarsrum s blenderom.
    7. Ulij juhu u blender i miksaj dok ne postane glatka smjesa. Razrijedi vrućom vodom ako juha postane pregusta.
    8. Prepeci bučine sjemenke u suhoj tavi sa solju i kajenskim paprom. Pospi po juhi.
    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica