Za hrskavi baguette imamo jedan odličan savjet. Ako želite hrskavu koricu , poprskajte malo vode u pećnicu kada umetnete kruh. Otvorite vrata pećnice i pustite paru nakon otprilike 5 minuta.
Sastojci:
- 500 ml vode
- 2,25 žličice suhog kvasca ili 25 g svježeg kvasca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica soli
- 5,5 šalica brašna za kruh
Upute:
- Sastavite Ankarsrum s zdjelom od nehrđajućeg čelika, nožem za tijesto i kukom za tijesto.
- U malom loncu zagrijte vodu na 37°C ako imate svježi kvasac ili na 41°C ako imate suhi kvasac.
- SUHI KVASAC: Dodajte vodu i kvasac u Ankarsrum zdjelu i miješajte na niskoj brzini dok se ne počnu sjediniti. Isključite ga i ostavite da stoji dok se ne zapjeni, oko 10 minuta. SVJEŽI KVASAC: Izmrvite kvasac u zdjelu, dodajte vodu i pokrenite Ankarsum na niskoj brzini dok se kvasac ne otopi.
- Dodajte maslinovo ulje, sol i 1/2 brašna. Miješajte na maloj brzini dok se tijesto ne počne spajati. Polako dodajte preostalo brašno dok ne ostane 1 šalica. Ako je tijesto previše ljepljivo, dodajte malo brašna dok ne dobijete mekano, ali ne ljepljivo tijesto.
- Povećajte brzinu na srednju. Postavite tajmer na 5 minuta i ostavite da se mijesi.
- Pokrijte zdjelu poklopcem i ostavite da se diže dok se ne udvostruči, 1-2 sata.
- Istresite tijesto na pobrašnjenu površinu bez gnječenja.
- Tijesto podijelite na četiri dijela, oblikujte ih u baguette tako što ćete svaki dio vrtjeti i izvlačiti. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pokrijte baguette krpom i ostavite da se dižu 30 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 275°C.
- Pecite u sredini pećnice oko 15 minuta.
- Baguete stavite na rešetku da se ohlade.
Recept preuzet s ankarsrum.com
Naša preporuka uređaja:
- USKORO DOSTUPNO
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM kuhinjski robot – siva
-
833,00 €
69.42 € mjesečno
- Pročitaj više
- Kuhinjski roboti
ANKARSRUM kuhinjski robot – royal plava
-
833,00 €
69.42 € mjesečno
- Dodaj u košaricu