Trenutno pregledavate Hrskavi baguette

    Hrskavi baguette

    image_pdfimage_print

    Za hrskavi baguette imamo jedan odličan savjet. Ako želite hrskavu koricu , poprskajte malo vode u pećnicu kada umetnete kruh. Otvorite vrata pećnice i pustite paru nakon otprilike 5 minuta.

    Sastojci: 
    • 500 ml vode
    • 2,25 žličice suhog kvasca ili 25 g svježeg kvasca
    • 2 žlice maslinovog ulja
    • 1 žlica soli
    • 5,5 šalica brašna za kruh
     
    Upute: 
    1. Sastavite Ankarsrum s zdjelom od nehrđajućeg čelika, nožem za tijesto i kukom za tijesto.
    2. U malom loncu zagrijte vodu na 37°C ako imate svježi kvasac ili na 41°C ako imate suhi kvasac.
    3. SUHI KVASAC: Dodajte vodu i kvasac u Ankarsrum zdjelu i miješajte na niskoj brzini dok se ne počnu sjediniti. Isključite ga i ostavite da stoji dok se ne zapjeni, oko 10 minuta. SVJEŽI KVASAC: Izmrvite kvasac u zdjelu, dodajte vodu i pokrenite Ankarsum na niskoj brzini dok se kvasac ne otopi.
    4. Dodajte maslinovo ulje, sol i 1/2 brašna. Miješajte na maloj brzini dok se tijesto ne počne spajati. Polako dodajte preostalo brašno dok ne ostane 1 šalica. Ako je tijesto previše ljepljivo, dodajte malo brašna dok ne dobijete mekano, ali ne ljepljivo tijesto.
    5. Povećajte brzinu na srednju. Postavite tajmer na 5 minuta i ostavite da se mijesi.
    6. Pokrijte zdjelu poklopcem i ostavite da se diže dok se ne udvostruči, 1-2 sata.
    7. Istresite tijesto na pobrašnjenu površinu bez gnječenja.
    8. Tijesto podijelite na četiri dijela, oblikujte ih u baguette tako što ćete svaki dio vrtjeti i izvlačiti. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
    9. Pokrijte baguette krpom  i ostavite da se dižu 30 minuta.
    10. Zagrijte pećnicu na 275°C.
    11. Pecite u sredini pećnice oko 15 minuta.
    12. Baguete stavite na rešetku da se ohlade.

     

    Recept preuzet s ankarsrum.com

    Naša preporuka uređaja:

    Meni
    0
    Košarica
    Kontakt
    Traži
    ×
    ×

    Košarica