Kuglof od limuna savršen je desert za bilo koju priliku. Tako sočan i jednostavan vjerujemo da ćete ga češće praviti, tako da spremite ovaj recept za poslije.
Upute:
- 210 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- 3 žlice maka (27 grama)
- 125 grama maslaca sobne temperature
- 225 g šećera
- 3 jajeta
- 3-4 žlice soka od naranče
- Korica dva oprana organska limuna srednje veličine
- 100 ml grčkog jogurta
Glazura od limuna:
- 200 g šećera u prahu
- 2-3 žlice soka od limuna
Upute:
1. Uključite pećnicu na 175°C
2. Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom
3. Dodajte jedno po jedno jaje
4. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i mak
5. U Ankarsrum sipati brašno i miješati na najsporijoj brzini
6. Dodajte jogurt, sok od naranče i limunovu koricu
7. Tijesto izlijte u maslacem namazan i pobrašnjen kalup (cca 23 cm I promjera i može imati max 2,4 litre)
8. Tortu staviti u donji dio pećnice i ostaviti oko 35-40 minuta (provjeriti štapićem da li je pečena) te ostaviti da se ohladi na rešetki (izvaditi iz kalupa nakon 10 minuta).
9. Kada se kolač ohladi, pomiješajte šećer u prahu sa limunovim sokom i pokapajte kolač.